Rize’de selalar azaldı

 Rize Tabip Odası Başkanı Ekşi, azalan vakaları yorumladı 

ARTVİN-RİZE Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Ekşi, Doğu Karadeniz’in en yüksek vaka sayısında ikinci sırada yer alan Rize’de selalarla birlikte vakalar düşmeye başladı. Ekşi, bölgeye gelecek çaycılar için karantina talebinde bulunurken aşıda da yaş sıralamasından ziyade toplumla iç içe olan meslek gruplarının baz alınması gerektiğini kaydetti. Toplumun daha duyarlı olması gerektiğini kaydeden Ekşi, “Her aileden en az bir cenaze çıktı. Yetkililer yeterli önlem almıyorsa da vatandaş kendi tedbirini alsın. Geçen haftalarda camilerden verilen sela sayıları artmıştı. Birkaç gündür azaldı. Yine de az da olsa duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.  

ARTVİN-RİZE Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Kazım Ekşi, Doğu Karadeniz’in en yüksek vaka sayısında ikinci sırada yer alan Rize’de selalarla birlikte vakalar düşmeye başladı. Ekşi, bölgeye gelecek çaycılar için karantina talebinde bulunurken aşıda da yaş sıralamasından ziyade toplumla iç içe olan meslek gruplarının baz alınması gerektiğini kaydetti. Rize’de vakaların az da olsa düştüğünü ifade eden Ekşi, “Yeni tedbirlerle beraber vaka sayılarında biraz azalma yaşanmaya başladı. Yoğun bakımlarda tam doluluk yok. Boş yataklarımız var. Geçen haftalarda hafta sonları yasak olmasına rağmen trafik yoğunluğu ve yaya yoğunluğu fazlaydı. Son zamanlarda öyle bir yoğunluk görünmüyor.” diye konuştu.

ÇAYCILAR İÇİN 10 GÜNLÜK KARANTİNA TALEBİ

Şehir dışından gelecek çaycılar için karantina talep eden Ekşi, “Çaycılar geldiği zaman onların öncelikle 10 günlük karantina uygulaması yapılması lazım. Ondan sonra bahçelerine gidip çay toplasınlar. Veya şehre girişlerde PCR testi olmaları lazım. Daha da önemlisi aşıda yaş sıralaması yerine toplumla daha fazla iletişimi olan kişilere, meslek gruplarına öncelik verilirse önümüzdeki günlerde bu sayıların daha da azalacağını düşünüyorum.” şeklinde belirtti.

HER AİLEDEN EN AZ BİR CANAZE

Toplumun daha duyarlı olması gerektiğini kaydeden Ekşi, “Her aileden en az bir cenaze çıktı. Yetkililer yeterli önlem almıyorsa da vatandaş kendi tedbirini alsın. Geçen haftalarda camilerden verilen sela sayıları artmıştı. Birkaç gündür az da olsa duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.