YANBOLU’YA YAZIK EDİLMESİN

Trabzon'un Araklı ve Arsin ilçeleri arasındaki Taşönü Mahallesi’nde eski bir taş ocağı alanında yapımına başlanan katı atıktan elektrik üretilecek tesisle ilgili açıklamalarda bulunan Arsin platformu başkanı Mustafa Tiryaki, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi. Tiryaki, “Yanbolu’ya yazık edilmesin.” dedi.

YANBOLU’YA YAZIK EDİLMESİN

61 muhtar ve 28 STK’dan oluşan Arsin Platformu Başkanı Mustafa Tiryaki, Trabzon'un Araklı ve Arsin ilçeleri arasındaki Taşönü Mahallesi’nde eski bir taş ocağı alanında yapımına başlanan katı atıktan elektrik üretilecek tesisle ilgili açıklamalarda bulundu. Arsin platformu başkanı Mustafa Tiryaki, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi. Arsin Platformu Başkanı Mustafa Tiryaki platform olarak başından beri Yanbolu Vadisi’nde Yapılması planlanan ve şimdi de yapımına devam eden çöp tesisiyle ilgili duruşlarının net olduğunu ve vadiye çöpün girmesiyle Yanbolu Vadisine yazık edileceğini her platformda seslendirdikleri ne söyledi.

ATIK YÜZDESİ YÜZDE 5’TEN 35’E ÇIKMIŞ

Başkan Tiryaki TMOBB tarafından hazırlanan raporları örnek göstererek tesisi yapmanın bölgeye ve vadiye ihanet olduğunu söyledi. Çevre atığının yüzde 5 açıklandığını ancak daha sonra bunun yüzde 35’e çıktığını ileri süren Tiryaki, “İlk başlarda ilgili kişiler ve kurumlar yüzde 5 atığın olacağını, asfalt yapımında değerlendirileceğini, dolayısıyla sıfır artık meydana geleceğini belirtilmişti. Fakat son günlerde resmi ağızlardan edinmiş olduğunuz bilgiye göre atik oranı yüzde 35’e çıktı. Bu kabul edilemez. Bu vadi turizmi vadisi olacaktır.” dedi. Ayrıca söz konusu alanın yetmediği ve çalışmanın başladı alana ilk olarak 270 dönüm daha arazinin istimlâk edilmek istenen dediğini bu araziyi bu tesis için verecek olan arazi sahiplerinin büyük bir vebal altına gireceklerini belirten Mustafa Tiryaki şimdiden verilen sözlerin tutulmadığını ve bu gidişatta vadinin önünü kesileceği çok kötü bir vaziyetin meydana geleceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105