1,5 TON İSTAVRİTE EL KONULDU

Sahil Güvenlik Komutanlığı (SAGET-34) ve Pazar İlçe Jandarma Komutanlığının verdiği destekle Rize’de su ürünleri kontrol ekiplerince av yasakları kapsamında yapılan denetimlerde boy sınırlamasına takılan 1,5 ton istavrit balığına el konuldu. Denetimde belirlenen boy ve ağırlık yasaklarına uymayan 1 kişiye idari yaptırım cezası uygulandı. Denetimlerin süreceği öğrenildi.

CEZA UYGULANDI

Rize’de yakalanan 1,5 ton istavritin kullanıcısına 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 17. Maddesinde belirlenen boy ve ağırlık yasaklarına uymayan 1 kişiye idari yaptırım cezası uygulandı. Ticari olarak avcılığı ve satışı yapılan önemli türlerin 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğe göre asgari avlanabilir boy limitleri şu şekilde: “Hamsi 9 cm, İstavrit 13 cm, Barbun 13 cm, Lüfer 18 cm, Palamut 25 cm, Kalkan 45 cm ve Mezgit 13 cm.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.