2 milyon heba oldu

Büyükşehirin yaptığı (!) proje vatandaşı mağdur etti

TİSKİ tarafından Vakfıkebir Tarlacık ve Ballı mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2 milyon lira harcayarak inşa edilen tesis nedeniyle halk, yanlış uygulamanın kurbanı olduğu iddia edidli. Yanlış hat yapıldığı için mağduriyet yaşandığını belirten Tarlacık Mahallesi Muhtarı Levent Kamiloğlu, "2 milyon boşuna harcandı. O suyun bir damlası Tarlacık deposuna akmıyor. Büyükşehir ve TİSKİ'den sonuç alamadık. " dedi.  Vakfıkebir'de 3 Ocak’ta Büyükşehir Belediye Başkanına sorunu ilettiklerini, TİSKİ’ye yazdıklarını ancak yüklenici firmaya para ödendiği için bir çözüm üretilmediğini söyledi.

Muhtar Kamiloğlu, “TİSKİ’ye müracaatımıza ‘Şu an TİSKİ kanalıyla projenin mümkün değildir.’ cevabı aldık. 30 yıldır içtiğimiz köy suyunu şimdi kullanamıyoruz.” dedi. TİSKİ tarafından Vakfıkebir Tarlacık ve Ballı mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2 milyon lira harcayarak inşa edilen tesis nedeniyle halk, yanlış uygulamanın kurbanı oldu. Yanlış hat yapıldığı için mağduriyet yaşandığını belirten Tarlacık Mahallesi Muhtarı Levent Kamiloğlu, "2 milyon boşuna harcandı. O suyun bir damlası Tarlacık deposuna akmıyor. Büyükşehir ve TİSKİ'den sonuç alamadık. " dedi.

PROJE HATASI NEDENİYLE SU VERİLEMİYOR

Tarlacık Mahallesi Muhtarı Levent Kamiloğlu, mahallesinde 2 milyon lira harcanarak yapılan su deposuna 3 boru hattından çıkan boruların proje hatası nedeniyle su çıkartamadığını söyledi. 2 milyon harcanan projeden tek damla suyun mahallesine akmadığını belirten Muhtar, vantuz hatası nedeniyle de suların aktığı mahalle yollarının çöktüğünü dile getirdi.

VANTUZ SU KAÇIRIYOR BU DA TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Ballı ve Tarlacık mahallelerinin su ihtiyacını karşılamak için Ballı'da yapılan tesisin mevcut halinin su kaçırdığını ve tehlike oluşturduğunu dile getiren Kamiloğlu, "3 boru halinde 200’lük, 90’lık ve 60’lık hat yapıldı. 200’lük hat olan ana borunun depoya akması gerekiyordu 90’lık hat Halilli Mahallesi’ni besleyecekti, 60’lık hat da Ballı Mahallesi’ni besleyecekti. 3 hattı ana göze varmadıkları içi tek hatta bağladılar. 140’lık hata 200, 90 ve 60’lık hatları bağladılar. Sistem tam anlamıyla böylelikle çalışmıyor ve hatta su binmiyor. 2 milyon lira harcanan proje tam olarak yapılmadığından yeterli kumlama yapılmadığından ne kadar takip edip iletsek de yetkili mühendislere sonuç alamadık. Su Tarlacık'a hiç gelmiyor. Ballı'da da sadece 50 haneye gidiyor." diye konuştu.

ZORLUOĞLU VE TEKATAŞ'A ŞİKAYETİNİ İLETMİŞTİ AMA...

Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Gümrükçüoğlu döneminde başlanan ancak vadedildiği gibi yapılamayan projeyle ilgili 3 Ocak 2020 tarihinde Vakfıkebir'i ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a şikayetini ileten Muhtar Kamiloğlu ilgisizlikten yakındı. Ziyaretin ardından TİSKİ'ye projenin bitirilmesi için yeni talepte bulunulduğunu ancak ret cevabı aldığını dile getiren Kamiloğlu, "Proje yarım yapılmış halde duruyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız 3 Ocak'ta Vakfıkebir'e geldi. Ben bunu kendisine ilettim. Bu tarihten sonra konuyu TİSKİ'ye tekrar yazdım ancak kisme ilgilenmedi. Para yüklenici firmaya ödendi ama proje bitirilmedi. Bu tamamen saçmalıktır. TİSKİ Genel Müdürün sorunun giderileceğini söylediği için gittik müracat ettik. Aldığımız cevap da; "Büyükşehir Belediyesi yatırım yaparsa yapar şu an TİSKİ kanalıyla projenin yapılacağını mümkünatı yoktur." oldu. Şu anda suyu kullanamıyoruz. 30 yıldır kullandığımız köy suyunu şimdi hiç kullanamıyoruz. Proje tamamıyla baştan sona kadar saçmalıklarla dolu. Boruları yanlış yaptılar." ifadelerini kullandı.Günebakış

 

Anahtar Kelimeler:
VakfıkebirMuhtarTiskiKanal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.