Bakan talimatı bile çözemedi

Kentsel dönüşüme karşı 11 yıldır direniyor

Trabzon Tabakhane Vadisinde kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen projede evini vermeyen tek ev sahipleri aynı muhitten daire almadan evlerini vermeyeceklerini söylediler. Büyükşehir Belediyesi ile anlaşamayan Mal Sahiplerinden Mustafa Öksüz, “2009’dan beri 11 yıldır bekliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile 2 kez görüştüm. Bakan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a ‘Trabzon’a bir daha geldiğimde bu abinin işi çözüme kavuşmuş olacak.’ şeklinde talimat verdi. Ailece psikolojik olarak çöktük.” dedi.

“MAHKEMEYE VERDİLER BEN KAZANDIM”

Bu süreçte psikolojik olarak yıprandıklarını belirten Öksüz, “2009 yılında 238 bin 500TL vermek kaydıyla 5 tane 4+1 daire alacak durumdaydım. Bahçecik TOKİ konutlarından yer gösterildi ancak başvurular yeterli düzeye ulaşmıştı. Hacı Kasım TOKİ konutlarından da bir şekilde alamadım. 2010 yılında müracaatımızı yaptık. Yıllardır bekliyoruz. 2014 yılın son aylarında Büyükşehir Belediyesi tarafından mahkemeye verildim. TOKİ Başkanlığından belediyeye ihtar çektirmeme rağmen dava geri çekilmedi. Dava lehime sonuçlandı. Ancak ben hala ev bekliyorum. Ailece psikolojik olarak çöktük. Ben 2 beyin ameliyatı geçirdim. Kardeşim stresten kalp hastası oldu.” diye konuştu.

BAŞKAN ZORLUOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ…

Hakkını aradığını dile getiren Öksüz, “Büyükşehir Fen İşleri Müdürlüğüne, İmar ve Şehircilik Dairesine gittim. 2 hafta önce Başkan Murat Zorluoğlu ile görüştük. 11 yıldır oyalandığımı söyledim. Ben apartmanıma karşılık 5 daire istiyorum. Kanunen hakkım olanı istiyorum. 1-2 ay önce Büyükşehir Belediye Başkan Genel Sekreter Yardımcı Mustafa Kurtuluş, Bahçecikte yapılacak olan konutlardan teklif etti. 2009 yılında bu teklifle gelinecekti bana. Ne yazık ki benim hakkım yendi.” şeklinde açıklama yaptı.

BAKAN KESİN TALİMAT VERMİŞ

Bakan Kurum’un ilgili kişilere kesin talimat verdiğini anlatan Öksüz, “Bakan Kurum ile 2 kez görüştüm. 28 Aralık 2018 tarihinde Kadınlar Pazarı’nda kendisiyle ayaküstü görüşme fırsatım oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ömer Bulut’a durumumu sordu. Bakan sorunuma ilişkin ‘Bu abinin işi çözülecek’ şeklinde kesin talimat verdi. İlgili kişi de ev sorunun çözüleceğini Öğretmen evinin hemen arkasında konut yapılacağını söylendi. İkinci kez Bakan Kurum’la görüştük. Durumum hala çözülmediğini görünce Bulut’u çağırdı ve ‘Trabzon’a bir daha geldiğimde bu abinin işi çözüme kavuşmuş olacak.’ diye sitem etti. Ben de ne zaman çözüleceğini bekliyorum.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.