BASKIYI KALDIRAMADILAR!

Trabzonspor’un efsane oyuncusu Hüseyin Tok’tan çarpıcı tespitler 

Trabzonspor’da oyuncular baskı ve stresi kaldıramadı. Öteden beri gelen noksanlıkların üzerine stres yüklenince 6 maçta 9 puan gitti ve boğazımıza kadar gelen lokmayı aşağıya yutamadık Futbolcuların katkıları giderek azaldı. Sosa eskisi gibi sorumluluk almadı.  3-4 maçtır ne sağ ne sol açıktan bir orta yapılamadı. İki oyuncu istenen katkıyı sağlayamadı. Bu şekilde aklı selim düşünüldüğünde tepkimiz soğuyacaktır. Trabzonspor’un efsane golcüsü Hüseyin Tok, bordo-mavililerin son dönemde ortaya koyduğu görüntüyü günebakış’a değerlendirirken, futbolcuların stresi ve baskıyı kaldıramadığını söyledi. Son iki sezondur özellikle ekonomik yönden bir yapılanma içinde olan ve kendi ayağının üzerinde durmaya çalışan bordo-mavililerin çok önemli yol kat ettiğini dile getiren Tok, “Bunda da başarılı olundu. Ve şampiyonluk planlaması daha sonra geliyordu.” dedi.

Bordo-mavililerin geçtiğimiz sezon ve bu sezon da dahil olmak üzere takım anlamında çok eksiğinin bulunduğunu söyleyen Tok, “Bu noksanlıklar en başta takım savunmasının kötü olması. Önde top tutamayan ve rakibe çok alan bırakan bir takım. Galip durumdayken galibiyeti korumak için sürekli geriye yaslanıyor. İki yıldan beri bu durum böyle. Bunu hoca da dahil herkes görüyor. Ancak bu futbolcunun yapısı gereği böyle ve bir türlü buna bir çözüm getiremediler.” diye konuştu. Tok takımın stresi yönetemediğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bütün eksikliklere rağmen ilk yarıda bu sezon diğer takımların kötü olması nedeniyle Trabzonspor’un ortaya koyduğu görüntü takımı ve camiayı bir anda şampiyonluk havasına soktu. N’diaye ve Guilherme ile yapılan iki takviye açıkçası beni de umutlandırdı. Ancak maalesef ortada sıfır katkı var. Pandemi süreci sonrası son maçlara lider başlamasına rağmen üzerindeki büyük baskı ve stres yükü ağır geldi:”

Camiada oluşan şampiyonluk havası ve taraftarın da her maç için yaptığı organizasyonların da takım üzerinde büyük stres yarattığının altını çizen Tok, “Medyadaki yorumcuların sürekli olarak Trabzonspor’u favori göstermesi, Trabzonspor üzerinden hakemlere çok fazla yüklenmesi, maçların seyircisiz oynanması hep Trabzonspor’un aleyhine oldu. Çünkü Trabzonspor’un bu kadar eksik bir kadroyla şampiyon olmasının zor olduğunu herkes iyi biliyor” şeklinde konuştu.

ARABA STOP ETTİ

Bütün etkenlerin bir araya gelmesiyle oluşan stresi futbolcuların kaldıramadığını hatırlatan Tok, “Araba gibi pat diye hepsi stop etti. Kalecisinden sol açığına kadar stresi kaldıramadılar. Takımda komple bir durgunluk var. Çarşamba Pazar her maçı kazanmak zorundasın. Bu sorumlulukta insanın dizlerin titrer. Başakşehir’e baktığımızda hepsi tecrübeli kaliteli oyuncular onları etkilemiyor. Bu arada pandemi sonrası seyircisiz maç oynamada en büyük zararı Trabzonspor ve Galatasaray yaşamıştır. Başakşehir’i burada da etkilenmeyerek en avantajlı takım olmuştur” dedi. Takımın içinde bulunduğu durumu, “50 kiloluk yükü ne yazık ki 100 kiloya çıkardık.” sözleriyle dile getiren Tok, “Ancak ne olursa olsun  taraftara bunu anlatamazsın. Ben 1996 sezonunda Şenol Güneş’in yardımcısı olmama rağmen yaşadığımız stresi çok iyi biliyorum. Öyle bir stres yaşıyorsunuz ki, ‘Biran önce bitse de dağlara çıkıp biraz nefes alsak’ diye düşünüyorduk. Baskı gerçekten insanları çok etkiliyor” diye konuştu. Tok sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kadar eksikliğe olan takım için sezon başında lig 2.ligi ve kupa finali oynayacak denseydi belki de herkes, ‘Amenna’ diyecekti. Ancak buraya kadar gelindiği için panik yapmaya gerek yok. Trabzonspor Trabzon şehri için çok önemli bir isim ve önemli bir marka. Bunu kırıp dökmeye gerek yok. Yönetim güzel işler yaptı. Ekonomik yönden bayağı bir toparlanma oldu. Mevcut kadroyu mümkün olduğu kadar koruyup alttan yeni oyuncular çıkarmaya devam edilmeli. Takımı parçalamak yerine yönetime ve takıma desteğe devam edilmeli.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.