Belediye ormanı katledildi

Şehrin terası Boztepe’de ağaç katliamı yapıldı.

Ortahisar İlçesine bağlı Boztepe Mahallesi Ali Şükrü Bey Parkı altında bulunan ormanlık alanda 22 adet akasya ağacının katledilmesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

KATLİAMIN DURDURULMASINI İSTEDİLER

Boztepe Mahallesi Ali Şükrü Bey Parkı altında bulunan ormanlık alanda hiçbir gerekçe ve sebep yokken yasa ve mevzuatlar hiçe sayılarak ağaç kesimi yapıldığını belirten mahalle sakinleri konuyla ilgili hiçbir yetkiliye ulaşamamaktan şikâyetçi oldu. Konuyla ilgili belediyeyi ve Orman Bölge Müdürlüğünü aradığını belirten mahalle sakinleri en son çareyi valiliğe dilekçe yazmakta buldu. Dilekçede ağaç katliamının durdurulması sorumluların cezalandırılması istendi.

SUÇLULAR TESPİT EDİLEMEDİ

Park ve Bahçeler Dairesi başkanlığı gelen ihbarlar üzerine olay yerine zabıta ekiplerini sevk etti. Ağaçların kim ya da kimler tarafından kesildiği tespit edilemezken yerin mülkiyetinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait olduğu öğrenildi.  Yapılan incelemede olay yerinin orman sayılmayan yerlerden olduğu ve kesildiği tespit edilen ağaçların yöremiz ormanlarında doğal olarak yetişen orman ağacı türlerinden olmadığı tespit edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.