Bilgilendirme yok  endişe ve panik çok

Koronavirüs’e yakalanan Profesör Gökçe’nin hastasına bilgi verilmeyince…

Koronavirüs’e yakalanan doktorun hastasına bilgi verilmeyince, kalp hastası kadın 24 saat ecel terleri döktü.

FATİH HASTANESİ TEST YAPMADI

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Koronavirüs’e yakalandı. Gökçe’ye 20 Ağustos’ta muayene olan hastalarından Nuran Yılmaz adlı kadın, 22 Ağustos’ta doktorunun hastalığını öğrendi. Komşularından doktorunun hasta olduğunu öğren ve panikleyen 57 yaşındaki Nuran Yılmaz adlı kadın soluğunu Fatih Devlet Hastanesinde aldı.  Burada Kovid-19 testi pozitif çıkan bir doktorla teması olduğunu aktaran Yılmaz’a test yapılmadı.

FARABİ HASTANESİ TESTİ YAPTI

Hastalığa yakalanma korkusunu atlatamayan Yılmaz, bu sefer KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine başvurdu. Burada Kovid-19 testi yaptıran Yılmaz, test sonucu gelene kadar ecel terleri döktü. Test sonucu negatif çıkan Nuran Yılmaz, rahat bir nefes aldı. Nuray Yılmaz, rahat nefes alsa da bilgilendirme yapılmamasına tepki gösterdi. Kalp hastası olduğu öğrenilen Yılmaz, “Ben bu hastalığa yakalansam, kurtulamazdım. Nasıl haber vermezler. Nasıl bizi kaderimize terk ederler. Bu yapılan hesabını kim verebilir? Test sonucu gelene kadar ecel terleri döktüm. Bir hastane test yapıyor, bir hastane yapmıyor. Nasıl sistem bu. Tüm ailenin huzuru kaçtı” şeklinde konuştu.

FİLYASYON EKİBİ NEDEN ARAMADI

Trabzon Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta sosyal medya hesabından, “Değerli halkımız, etrafınızda covid pozitif birileri olduğunda telaşa kapılmayın. Temaslı iseniz filyasyon ekiplerimiz sizlere ulaşacaklardır. Hastanelere giderek test yaptırma telaşı sizleri de bizleri de aşırı yormaktadır. Test gerektiğinde zaten biz sizlerin evinize gelip test yapabileceğiz.” açıklamasında bulundu. Daha önce hastalığa yakalanan hekimin hastalarına hafta sonu da olsa telefonla ulaşılıp bilgilendirme yapılırken, Yılmaz Ailesi’nin iddiasına göre herhangi bir bilgilendirme yapılmaması şaşkınlık yarattı.

Anahtar Kelimeler:
KalpHastaSaatKoronavirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.