BİRİNİ ÖLÜ BULDU DİĞERİ KAYIP

Sürmene ilçesi Zeytinli Mahallesinde ikamet eden Taner Kayık adlı vatandaşın 7 ve 14 aylık olan iki köpeği aynı anda ortadan kayboldu. Köpeklerinin zehirlendiğinden şüphelenen Kayık, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

BİR KÖĞEĞİNİ ÖLÜ BULDU DİĞERİ KAYIP

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Taner Kayık, “Bir tanesi 14 aylık bir tanesi 7 aylık olan iki köpeğim aynı anda kayboldu. Normalde çıkıp, dolaşıp gelirlerdi. Üç gündür ortada yoklar. Şüphelendik aramaya çıktık. 7 aylık olan köpeğimi ölü bulduk. Diğer köpeğimin ne ölüsüne ne dirisine ulaşamıyorum. Köpeklerimin zehirlendiğini gören komşularım da var. Daha öncede mahallemizde zehirlenen hayvanlar olmuştu.”

“TRABZON’DA VETERİNERLİK FAKÜLTESİ YOK”

Son zamanlarda çok fazla sayıda canlının zehirlenerek katledildiğine dikkat çeken Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, “Sürmene ilçesinde bu köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünden şüpheleniyoruz. Veteriner bu teşhisi ilk olay anında koyabiliyor ama üzerinden zaman geçince Trabzon’da veterinerlik fakültesi olmadığı için Tarım İl Müdürlüğü bu gibi durumlarda otopsi için Samsun veya Ankara’ya gönderiyor.” diye konuştu.

“ZEHİRLENEN HAYVAN CİĞERLERİ PARÇALANARAK ÖLÜYOR”

Başkan Tüzün “Bu canlıların ağızları, dilleri yok. Dertlerini anlatamıyorlar. İstedikleri bir lokma ekmek, onu da çok görüyoruz. Yazıktır, günahtır. Yasanın biran önce çıkmasını ve uygulamaya konulmasını istiyoruz. Hayvan sahiplenilmesi bu kadar kolay olunmamalı çünkü çok kolay terk ediliyorlar. Bir hayvanı zehirleyerek öldürmek ne demek biliyor musunuz? Ciğerleri parçalanarak ölüyor, çok kötü bir ölüm. Sevmiyorsan, dokunma. ‘Bir kap su bir kap mama’ diyoruz ya, bırak yapma ama en azından bakana dokunmayın.” çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.