BIYIK, KALANDAR ŞENLİKLERİNDE

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık,  Doğu Karadeniz’de çok eski bir gelenek ve kültürel miras olarak yaşatılan Yomra İlçesi Çamlıyurt Köyünde Kutlanan “Kalandar Develer Şenliği”ne katıldı. Bıyık, “Bölgemizde çok eski bir gelenek olan ve 'kültürel miras' olarak halen yaşatılan şenlik, bu yılda oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Mahalle sakinlerimize misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederim.” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ İLE KUTLADI

Doğu Karadeniz’de çok eski bir gelenek ve kültürel miras olarak yaşatılan “Kalandar Develer Şenliği” bu yılda büyük ilgi gördü.  Meydanda toplanan köylüler, aralarından seçtikleri bazı gençleri deve yaptı. Üzerlerindeki hayvan çanları ve ilginç figürleri kapı kapı dolaşan gençler, evlerden fındık, mısır, ceviz, meyve ve nakit para topladı. Kutlamalara katılan Başkan Bıyık, mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

“BÖLGEMİZDE ÇOK ESKİ BİR GELENEK”

Başkan Bıyık, “Çamlıyurt Mahallemizde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Kalandar Develer Şenliği'ne katıldım. Bölgemizde çok eski bir gelenek olan ve 'kültürel miras' olarak halen yaşatılan şenlik, bu yılda oldukça renkli görüntülere sahne oldu.” ifadelerine yer verdi. Başkan Bıyık,  mahalle sakinlerine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
YomraBıyıkKalandarDeveler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.