Cora’dan Beşikdüzü CHP Gençlik Kolları’na tepki

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Beşikdüzü ilçesindeki otel projesine karşı çıkan Beşikdüzü CHP Gençlik Kolları’nı eleştirdi. Milletvekili Cora “Beşikdüzü CHP Gençlik Kolları ‘Araplar bizden sadece eğitim alır’ diyerek protesto gösterisinde bulundular. Bu dil kibirli bir dil ırkçı bir yaklaşımdır. Yani söz konusu yatırımı İngilizler, Fransızlar yapsa bir sorun yok. Sorun bu pankartı onlara hazırlatanların zihniyetinde!” dedi.

BU NE BİÇİM İDEOLOJİK SAPKINLIK

Milletvekili Cora “Beşikdüzü CHP Gençlik Kolları, ilçede yapılan bir turizm yatırımı ile ilgili hazırladıkları afişte ‘Araplar bizden sadece eğitim alır’ diyerek protesto gösterisinde bulundular. Bu dil kibirli bir dil ırkçı bir yaklaşımdır. Yani söz konusu yatırımı İngilizler, Fransızlar yapsa bir sorun yok. Lakin Araplar laik bir ülkede yatırım yapamaz. Bunun anlamı budur. ‘Araplar önce eğitim almalılar.’Allah aşkına bu ne cehalet! Bu ne pervasızlık! Bu ne biçim ideolojik sapkınlık! Sermayenin dili dini ırkı olur mu?” diyerek açıklamalara tepki gösterdi.

SORUN PANKARTI HAZIRLAYANLARIN ZİHNİYETİNDE

Sorunun pankartı hazırlayanların zihniyetinde olduğu belirten Milletvekili Cora “Bunlar okumuş, eğitimli ve kültürlü çocuklar ise vay halimize. Aslında kendilerine çok yüklenmeye de gerek yok. Sorun bu pankartı onlara hazırlatanların zihniyetinde! Bu bakış açısının derinliklerinde değerlerimize saldırının izi, bir öfkenin kamufle edilmiş hali vardır. Ha keza ellerinde güç olsa, yetki olsa neler yapabileceklerini biz çok iyi biliyoruz. Lakin bilmeyen veya unutanlar vardır. Hatırlatmak istedik.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.