Çukurçayır’a Doğa Parkı Sevindirdi

Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır mevkiinde yapılacak olan Doğa Park projesinin yap-işlet-devret modeli ile yola çıkılmasına karar verildiğini aktaran Ortahisar Meclis Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin hem aileleri hem de gençleri cezbedecek alanlar içereceğini söyledi. Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin projenin yap-işlet-devret olarak yapılmasının doğru olmadığını söylerken, MHP’li Meclis Üyesi Süleyman Tomaç, projenin içerisinde ağaç ve hayvan çeşitliğinin olması gerektiğini söyledi.

“HEM AİLELERİMİZ HEM DE GENÇLERİMİZ İÇİN BİR ALAN”

Ortahisar Meclis Başkanı Ahmet Metin Genç, Doğa Park projesinin mini ekopark tarzında olacağını ve hem ailelere hem de gençlere uygun alanlar yapılacağını söyledi. Genç, “Çukurçayır mevkiinde ki parkımız yap-işlet-devret modeliyle meclisimize müzakere ediyoruz. Fakat olmazsa da idare tarafından projemizi hazırladık ve bu projeyi Çukurçayırımıza kazandırmak amacındayız. Önemli bir nüfus yoğunluğu olan bir bölgemiz. Özellikle amatör kulüplerimizin de ısrarı oldu. Burada eski bir halı saha vardı fakat mini bir ormanda olduğu için ve 5 dönümlük bir alan olması nedeniyle biraz mini ekopark tarzında ama gençleri de cezbedecek unsurları projemiz içerisine koyduk. Bu şekilde hem ailelerimiz hem de gençlerimiz için bir alan oluşturalım istedik. O kulüplerimize de ve gençlerimize de söz verdik. Bir spor alanı da ayrıca Çukurçayıra kazandıracağız.” dedi.

“YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ İLE YAPILMASI YANLIŞ”

Ortahisar Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, projenin yap-işlet-devret modeli ile yapılmasının yanlış olduğunu belirtti. Şahin, “Burası halka hizmet verecek olan bir parktır. Yap-işlet-devret modeli ile yapılması ve el değiştirilmesi bence yanlış. Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum ve Belediyenin imkanlarıyla yapılması gerekir. Önemli olan orada Çukurçayır halkına hizmet vermektir. Bu alanı biz yap-işlet-devret modeli ile verdiğimizde alan müstecir buraya bir para harcadığı için fiyatları da kendi istediği gibi kendi lehine döndürecek. Bu geçmişte de oldu. Sayın Gümrükçüoğlu meydan parkında bulunan çay ocaklarının, kafelerin kiraya verilmemesini söyledi. Daha sonra ihaleye verildi ve yüksek rakamlarla beraber başka alternatifler aranmaya başladı. Bu sonuçta bir parktır. Bende bu karara evet diyeceğim ama belediye imkanlarıyla yapılırsa daha büyük hizmet verir. Çünkü geliri düşük insanlar buraya gidip çay içemez.” açıklamalarında bulundu.

“DAHA DOĞA BAZLI OLSUN”

Ortahisar Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Süleyman Tomaç, yapılacak alanın diğer parklar gibi yapay olmaması gerektiğini söyleyerek ağaç ve hayvan çeşitliğinin olmasına dikkat çekti. Tomaç, “Çukurçayır Doğa Park projesi daha doğa bazlı olması taraftarıyım. Genelde parklara yol güzergahlarında ihraç ağaçlar dikiliyor. Parklar genelde hep yapay oluyor. İsterim ki bu alanda bölgemize uygun meyve ağaçları dikilsin. Sincap gibi hayvanlara da alan oluşturulup hayvan çeşitliğinin olması lazım. Doğayı kendi içinde dönüştürebileceğimiz alanlar olması gerekir.” ifadelerine yer verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.