CUMANIN KULUÇKA DÖNEMİ BUGÜN BİTTİ

Cuma günü yaşanan karmaşanın etkileri ülkeyi nasıl etkileyecek?

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, Cuma günü sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin hemen ardından sokağa çıkan insanların virüsü ne kadar bulaştırdıklarını bugünden itibaren görülmeye başlanacağını söyledi.

“KAYBETTİĞİMİZ HASTA ORANI AZ”

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken, geçen Cuma günü sokağa çıkma yasağının ardından yaşananlar ülkede hala gündemini koruyor.  Cuma günü yaşananları değerlendiren Prof Dr. Tevfik Özlü, “Hasta sayısı artıyor, fakat kaybettiğimiz hastaların oranı diğer ülkeler göre az. Yoğun bakım ve solunum cihazına ihtiyaç gösteren hastalar azınlıkta. Hastalarımız, ihtiyacı olan sağlık hizmetini alıyorlar” dedi.

“CUMARTESİ - PAZAR UYUM SAĞLANDI”

Cuma günü yaşanan karışıklığın bu sürece etkisinin ne kadar büyük olup olmadığının bir iki gün içerisinde görüleceğini belirten Prof.Özlü, ”Bu insanlar zaten önceden beri bu tedbirleri dikkat eden kişiler olmadığını düşünüyorum. Sadece Cuma akşamı tek basına bulas olmayacak daha öncede aynıydılar. Gündüz de aynıydılar.  Onların çok hassa olmadığını düşünüyorum, ama büyük bir çoğunluk hassasiyetle davranıyor. Cumartesi ve pazar tam bir uyum sağlandı. Onun etkisi olacak. Cuma günü ortaya çıkan olumsuz etki ile olumlu etki birbirine dengeleyebilir” dedi.

“BUGÜN YARIN ETKİSİNİ GÖREBİLİRİZ”

Virüsün kulakça döneminin 5-6 gün olduğunu belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü, “Bugünden itibaren sonucunu görmeye başlayacağız. Olumsuz etkisini bugün ve yarın görmemiz gerek. Umarım bu olmaz. Türkiye de salgın kontrol altına alınmış değil. Artışın yavaşlaması var. Artış sürüyor. Tedbirlere uyamaz lazım rahatlama dönemine girmedik. İnişe geçerse, güzel olacak” diye konuştu. Özlü, virüse karşı tek etkili korunma yönteminin evden çıkmamak ve ev kimseyi almamak olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
CumaProfözlü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.