DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜYOR

Orman Yüksek Mühendisi Kürem-Der Genel Başkanı Faruk Çebi, Elazığ’da meydana gelen ve 22 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle açıklamalarda bulundu. Yıllardır uzmanların söylediklerine kulak tıkandığını belirten Çebi, “Deprem öldürmüyor, bina öldürüyor. Dağıttığımız battaniye ya da kurduğumuz çadır sayılarıyla değil de keşke depremin şiddetine rağmen çökmeyen bina ve burnu dahi kanamayan insan sayılarıyla övünebilseydik.” dedi.  

ABDEST GÖNDERMESİ

Orman Yüksek Mühendisi Kürem-Der Genel Başkanı Faruk Çebi, yöneticilerin abdest alırken tuttuğu orucun bozulmaması için boğazına kaçabilecek bir zerrecik suya gösterdiği hassasiyeti görevini yaparken de kul hakkı yememeğe gösterebilmesi durumunda yaşanan yolsuzlukların ve haksızlıkların çoğunun yaşanmayacağını söyledi.  Depremle ilgili değerlendirmelerini sürdüren Faruk Çebi, “Deprem öldürmüyor, bina öldürüyor. Dağıttığımız battaniye ya da kurduğumuz çadır sayılarıyla değil de keşke depremin şiddetine rağmen çökmeyen bina ve burnu dahi kanamayan insan sayılarıyla övünebilseydik. Elazığ depreminde canını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, sıkıntı çekenlere de yar ve yardımcı olmasını diliyorum. Yaşadığımız büyük acıyı hafifletebilmek için gayret sarf eden herkese şükranlarımı sunuyorum. En son yaşadığımız depremden sonra İstanbul’un deprem sorununu bir daha unutmayacağız diye çok umutlanmıştık. Gündemimizi işgal eden Kanal İstanbul tartışmaları ne yazık ki deprem sorununu da unutturuyor. Tartışmaları bırakıp, tüm gücümüzle deprem sorununu çözmeye yönelmeliyiz.” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.