Kapasiteli bir havalimanı istiyoruz

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon ziyareti sırasında Trabzon Havalimanın en geç önümüzdeki yıl 2 ay boyunca tadilata alınacağını söyledi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) D. Karadeniz Başkanı Volkan Kantarcı “Bakanımızın bunu gündeme alması bizim adımıza sevindirici, asıl mutlu edecek gelişmeler bu düşünce ve planların en kısa zamanda gerçeğe dönüşmesi. Restorasyon, revize pist ile alakalı bir durum ise hava durumu ve ısıyla ilgilide bazı teknik durumlar olduğu için bu şartların da oluşması gerekiyor” dedi.

DAHA ÖNCEDE GÜNDEME ALINMIŞTI

Trabzon havalimanın 2 ay süreyle tamamen kapatılarak tadilata alınacağı haberlerini değerlendiren Başkan kantarcı “Teknik olarak bir tadilat yapılması gerekiyorsa doğru olanda tamamen kapalı olmasıdır. Trabzon Havalimanı ile ilgili benzer şeyler daha önce de söylenmişti. Hatta geçtiğimiz sene gündeme alınmıştı. Sivil Toplum Kuruluşları ve bölgedeki diğer kuruluşlar da bu işin sezon dışında yapılması gerektiği yönünde bazı beyanatlarda bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından bu karar ötelenmişti” ifadelerine yer verdi.

PİST İSE TEKNİK ŞARTLARIN DA OLUŞMASI GEREK

Havalimanında tadilatın zaruri ise yapılması gerektiğini belirten Başkan Kantarcı “Bakanımızın bunu gündeme alması bizim adımıza sevindirici, asıl mutlu edecek gelişmeler bu düşünce ve planların en kısa zamanda gerçeğe dönüşmesi. Bu sezon bittikten sonra önümüzdeki kış sezonuna girmeden bu tadilat gerçekleştirebilir. Restorasyon, revize pist ile alakalı bir durum ise hava durumu ve ısıyla ilgilide bazı teknik durumlar olduğu için bu şartların da oluşması gerekiyor” dedi.

TEMENNİMİZ KAPASİTELİ BİR HAVALİMANINA SAHİP OLMAK

Trabzon havalimanında görsel olarak bir sorun yaşandığını belirten Başkan Kantarcı “Özellikle dış hatlar terminalinde yetersiz sayıda bankonun ve bagaj alım kısmının olmaması. Yine bantların yeterli olmaması sorunu var. Geçen yıl Trabzon’a bine yakın dış hat seferi gerçekleşti. Yaklaşık 850 tanesi Ortadoğu ülkelerinden gelenlerdi. Gönül ister ki birden fazla havalimanımız olsun. Ama bizim temennimiz sorunsuz, daha kapasiteli bir havalimanına sahip olup, turizm potansiyelimizi arttırmak” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.