Karayolları neden suskun?

Geçtiğimiz günlerde Yalıncak’ta meydana gelen ve 20 yaşındaki üniversiteli genç kızın ölümüyle sonuçlanan  kazanın ardından Karayolları’nın suskunluğu sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Yalıncak’ta meydana gelen ve 20 yaşındaki üniversiteli genç kız Aleyna Şanlı’nın ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından Yalıncak’a üst geçit yapılması kararı verildi. Yalıncak’a üst geçit yapılması yönünde 2,5 yıl önce de karar alındığını ama kararın uygulamaya geçmediğini belirten Yalıncak Muhtarı Ömer Yurduseven, “Karadeniz’in en tehlikeli yolu bizim Yalıncak’ın sahili. Viraj aşağı araçlar tüm hızıyla geliyor, ne radar var ne üst geçit. Orada 500 kapasiteli öğrenci yurdu var. Bu kaçıncı kaza oldu!­ Yalıncak’a bir değil en az üç tane üst geçit yapılmalı ki bu sorun çözülsün.” dedi.

“2,5 YIL ÖNCE DE ÜST GEÇİT YAPILACAĞI SÖZÜ VERİLMİŞTİ”

Bir önceki Trabzon Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş'un Yalıncak’a üst geçit yapılacağı yönünde söz verdiğini ama yapılmadığını belirten Yalıncak Muhtarı Ömer Yurduseven, “Üst geçit yapılması yönünde karar 2,5 yıl önce de verilmişti. Biz üst geçit yapılması yönünde 2,5 yıldır müzakere yapıyoruz. 2,5 yıldır trafik şube müdürlüğü ve belediye olmak üzere mekik dokuyorum. En son bu kazadan 1 hafta önce gitmiştim. Kazanın olduğu gün yine aradım ve artık durumun ciddiyetini görmelerini istedim.” açıklamalarında bulundu.

“ORADA 500 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU VAR”

Muhtar Yurduseven, Trabzon Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık ile görüştüğünü ve kendilerine üst geçit yapılacağı yönünde açıklama yaptığını söyledi. Muhtar Yurduseven, “Karadeniz’in en tehlikeli yolu bizim Yalıncak’ın sahili. Viraj aşağı araçlar tüm hızıyla geliyor, ne radar var ne üst geçit. Orada 500 kapasiteli öğrenci yurdu var. Bu kaçıncı kaza oldu. Yalıncak’a bir değil en az üç tane üst geçit yapılmalı ki bu sorun çözülsün. Ama artık Yalıncak’a üst geçit yapılacak artık ciddiyeti anlaşıldı. Keşke kaza olmadan önce yapılsaydı.” ifadelerine yer verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
MuhtarKarayollarıYalıncak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.