Kent merkezinde bu kadar tünel olur mu?

Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, şehir merkezinde yapılan tünelle tepki gösterirken, Deliklitaş mevkiinde dere mesafesine yapılan tünel için “Trabzon’a Ovit muamelesi yapılmasın’ dedi. Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Karayollarının şehir merkezinde yaptığı tünellere tepki gösterdi. Çömlekçi ve Değirmendere Mahallesinde Deliklitaş mevkiinde Karayolları tarafından yapılan dere mesabesindeki tünel için “Trabzon’a Ovit muamelesi yapılmasın” diyerek eleştirdi. Cumhuriyet Caddesinde yapılacak tünelin projesinin değiştirilerek plana farklı bir şekilde işlendiğini kaydeden Ustaömeroğlu, “Tünel ne yazık ki plana işlendi. Daha önce bahsedilen başka bir tünel mevzu vardı. Mevcut tünellerin güneyinden bir tünel daha açılır. Çömlekçi sahilini tarayarak gider. Dolayısıyla iki tane tünelin trafik yükünü azaltır. Fakat tünel değişmiş. Tünel kavşaklarla beraber geliyor. Cumhuriyet Caddesinin alt tarafında denize dik olarak şehre giriyor. Ve Temel Araz Kuran Kursu’nun oralardan çıkıyor. Ayrıca başka bir tünel daha geliyor. Deliklitaş’tan o da Değirmendere’den çıkıyor.” diye konuştu.

KARAYOLLARINA ARTIK BİRİ DUR DESİN

Trabzon’a Ovit Dağı muamelesi yapıldığına dikkat çeken Ustaömeroğlu, “Artık bu şehre Karayollarının Ovit Dağı muamelesi yapması artık bitmeli. Karayolları bu politikadan vazgeçmeli. Devlet büyüklerimize de söylüyorum. Karayollarına artık biri dur desin. Trabzon delik deşik oldu. Gelecek kuşaklar bizi hayırla yad etmeyecekler. Karadeniz’in incisi bir kıyı kenti viyadükler, üst geçitler, tüneller şehri oldu. Bunun trafiğe bir faydası yok. Yarın trafik yine sıkışacak.” şeklinde açıklama yaptı.

TÜNELLERİN TRABZON’A FAYDASI OLMAYACAK

Trafiği rahatlatmanın tek yolunun çevre yolu olduğunu vurgulayan Ustaömeroğlu, “Trafiğe faydalı olacak bir şey isteniyorsa bunun tek yolu Güney Çevre Yolu’dur. Karayolları eski bir kent olan Trabzon’da dolgunun üzerine tekrar dolgu yapıyor. Dolguların üstüne viyadükler, kavşaklar, tüneller yapıyor. Yazık değil mi? Artık yeter! Bu tünellerin Trabzon’a hiçbir faydası olmayacak. Trabzon’un yapısını bozacak.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
TünelKavşakOvitMimar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.