KORONAYA YAKALANDI TEPKİLERLE KARŞILAŞTI

Koronaya yakalanan doktor, hastalıkla mücadelesinde gördüğü tepkileri anlattı

Trabzon’da görev yapan Dr. Nihal Tüfekçi, hastalarından kaptığı Koronavirüsü 28 günde yenerek yeniden görevine döndü. Koronavirüsü nasıl yendiğini anlatan Dr. Tüfekçi, “Siz hasta olduktan sonra sizin baktığınız hastalar irtibata geçtiğimiz kişiler sizi şunun için arıyor. Madem pozitiftiniz neden bizle muhatap oldunuz, neden bizimle ilgilendiniz, bize de bulaştırdınız. Biz bunun görünmeyen bir şeyi nerden aldığımızı bilmiyoruz. Belki de bunu söyleyen kişiden alıyoruz. Bu herkes için geçerli” dedi.

5 YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLADI

Filyasyon ekibinde görev yaparken ekip arkadaşlarından pozitif çıkanların olması sonrasında kendisinin semptom göstermemesine rağmen test yaptırdıklarını ifade eden Nihal Tüfekçi 5 yıl önce göreve başladı. Dr. Tüfekçi koronavirüs yakalanma sürecisin şöyle anlatıyor, “Filyasyon ekibindeydim. Ekibimde pozitif çıkan ekip arkadaşlarımız oldu. Onlarla beraber temasım olduğu için tarama yapıldığında öğrendim. Aslında şans mı denir bilmiyorum? 
Belki bu dönemde kendimizden daha çok karşımızda ki hastaları daha çok düşündüğümüz için daha fazla yıprandık” diye konuştu. Dr. Nihal Tüfekçi, “Ben hiç bir zaman yarın ne olurumu düşünmedim. Belli bir sorumluluğum vardı. Kendi ekibimdeki arkadaşlarımda pozitifti ve onlara da destek olmam gerekiyordu. Benim için o yüzden psikolojik ağırlığı, zorluğu daha fazlaydı” dedi.

BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEYLE SAVAŞIYORUZ

Pandeminin zor bir süreç olduğunu belirten Doktor Nihal Tüfekçi, “Bu bilmediğimiz bir süreçti. Başında yakalandık. Herkes gibi belli zorlukları, belli sıkıntıları yaşayacağımızı düşünüyorduk. Bilmediğimiz ve görmediğimiz bir şeyle savaşıyoruz. Evet sağlık çalışanı olduğumuz için bu işin içindeyiz. En ön planda savaşıyorduk. Yakalanmayı bekliyorduk ama erken yakalandık” dedi.

İKİ KEZ POZİTİF İKİ KEZ NEGATİF ÇIKTI

Testlerin sonuçlarını açıklayan Dr. Tüfekçi, “İlk pozitiftim, sonra negatife döndük. Sonra yeniden pozitif daha çıktı. Tamamıyla negatif olarak işe dönmem 28 günümü aldı. Daha uzun süre yatan, hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Ablam yoğun bakım hemşiresidir. O da bu dönemde önde savaşan insanlardan biriydi. Kovid 19 hastası bakıyordu. Biz kendimiz sakin olmazsak kendi ailemizi sakinleştiremeyeceğimizi düşündüğümüz için hep soğuk kanlılığımızı korumak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.