Kovid-19 kan bağışına engel değil

Trabzon Kızılay Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, Kovid-19 salgını nedeniyle kan bağışında ciddi oranda düşüş yaşandığını kaydederek salgının kan vermek için risk oluşturmadığını söyledi.Trabzon Kızılay Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, Kovid-19 salgını nedeniyle kan bağışında ciddi oranda düşüş yaşandığını kaydederek salgının kan vermek için risk oluşturmadığını söyledi. Kara, “Vatandaşlarımız çok ciddi şekilde kan vermekten imtina ediyor. Kan depolarımız gittikçe azalıyor. Hatta acil durumlarda birebir vatandaşı davet ederek kan aldığımız oldu.” dedi.

“KAN DEPOLARIMIZ GİTTİKÇE AZALIYOR”

Salgın nedeniyle kan bağışında bulunmaktan çekinen vatandaşlara çağrı yapan Kara, “Salgından dolayı kan bağışında azalmalar var. Vatandaşlarımızın bazı tereddütleri var. Salgın kan bağışında bulunmak için hiçbir olumsuz durum oluşturmaz, risk barındırmaz. Merkezlerimizde dezenfeksiyon kurallarına son derece uygun şekilde vatandaşlarımız toplu değil tek tek alınarak kan alımı gerçekleştirilmektedir. Kan ihtiyacı olabilecek vatandaşlarımızın kan ihtiyacını karşılayabilmek için duyarlı vatandaşlarımızı kan vermeye çağırıyoruz. Kan almadan önce biz kişinin her hangi bir hastalığı olup olmadığını sorguluyoruz. 2 sayfalık bir anketimizle birlikte sorguluyoruz ve muayenesini yapıyoruz. Tamamen usulüne uygun kan alımı gerçekleşiyor. İnsanların bu noktada çekinmesine gerek yok. Vatandaşlarımız çok ciddi şekilde kan vermekten imtina ediyor. Kan depolarımız gittikçe azalıyor. Hatta acil durumlarda birebir vatandaşı davet ederek kan aldığımız oldu.” diye açıkladı.

“İMMÜN PLAZMA ALIMI YAPIYORUZ”

Kovid-19 hastalığını geçirip iyileşmiş Sağlık Bakanlığının onayladığı kişilerden alınan immün plazma bağışlarını da hastalara ulaştırdıklarını dile getiren Kara, “Aynı zamanda immün plazma özellikli Kovid-19 hastalığını geçirenlerin tamamen düzeldikten sonra onlardan aldığımız plazmayı hastanelerde tedavi gören hastalara da ulaştırıyoruz. Plazma aldıklarımız Sağlık Bakanlığımızın onayladığı isimlerden oluşuyor.  Meydan Parkı’nda alımlar gerçekleşiyor. Koronavirüs hastaların tedavisinde kullanmak üzere geçtiğimiz hafta cuma cumartesi ve pazartesi plazma alımı yaptık.” şeklinde ifade etti.

 

Anahtar Kelimeler:
AcilKanKızılayPlazma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.