"Kuzey - Güney koridorunun kilit hattı Erzincan - Gümüşhane- Trabzon demiryoludur"

Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Platformu sözcüleri M. Suat Hacısalihoğlu, Şaban Bülbül ve Mustafa Yaylalı, yaptıkları ortak açıklamada, demiryolu gibi ulaşım projelerinin maliyetlerinin değil, ülkelere kazandıracağı stratejik üstünlüklerin önemli olduğunu belirterek, "Erzincan - Gümüşhane - Trabzon hattı Baltık ülkelerinden Orta Doğu'ya kadar uzanan Kuzey - Güney koridoruna bağlanmamız için önemli ve stratejik bir güzergâhtır" ifadesini kullandılar.

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu sözcüleri, hat üzerindeki şehirlerin ve bölgenin yapım ihalesi tarihi beklediğini belirterek, şunları söylediler:

"Demiryolu gibi ulaşım ve benzeri yatırımlarda yatırım maliyeti göz önünde bulundurulmaz. Önemli olan yatırımın ülkeye kazandıracağı stratejik üstünlüktür. Uluslararası çapta kazandıracağı değerdir. Burada geleceğe ve stratejiye bir yatırım vardır. Doğu ve Batı arasında yükselen ticarette ulaşımda orta koridoru destekleyen Türkiye, Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu Projesi ve Marmaray Projeleri ile Pekin'den Londra'ya kesintisiz ulaşımı 15 güne düşürdü. Şimdi bu koridoru Karadeniz'e bağlayacak ve koridorun aynı zamanda Türkiye'nin desteklediği diğer bir ulaşım hattı Kuzey - Güney koridoru ile çakıştırılması, buluşturulması gerekmektedir. Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Projesi bu açıdan önem kazanmaktadır. Kuzey - Güney Koridoru Baltık ülkelerinden başlayarak suyoluyla Karadeniz'e açılmaktadır. Koridor Trabzon Limanı üzerinden İran'a ve Orta Doğu ülkelerine bağlantı vermektedir. Koridorun iki ucu olan Orta Doğu ve Baltık ülkeleri arasında Türkiye köprü görevi sağlayarak büyük bir ticaretin altyapısını oluşturmaktadır" dedi. Açıklama şöyle devam etti:

"Başta Gümüşhane olmak üzere değerli maden rezervlerimizin ekonomiye katılması için de Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Projesi önemlidir. Demiryolunun Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yapımı süren Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi ile Rize Lojistik Bölgesine bağlanması bölgemizin en büyük hayalidir. Bu hayal başta ülkemizin olmak üzere bu coğrafyadaki ticaretin gelişmesi ve çeşitlenmesi içindir. Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Projesinin yapım ihalesinin de Cumhurbaşkanımızın bölgemize vermiş olduğu müjdenin ardından başlayacağına ve 100 yıldır hayali devam eden bu büyük yatırımda da imzasının olacağına inancımız tamdır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105