Lokantacılar cezalandırılıyor

Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er, Koronavirüs kararları kapsamında alınan yeni kısıtlamalarla ilk etapta restoran, kafe ve lokantaların kapatılarak sadece paket servis yapacak olmasına tepki gösterdi. “Virüsü biz mi icat ettik?” sorusunu soran Er, “Neden ilk akla biz geliyoruz? Bittik, tükendik. Tüm esnafı geziyorum ve çektiği sıkıntıyı görüyorum. Bu esnaf ne yapacak? Bize sahip çıkan bir Allah’ın kulu yok. Ekmeğimizle oynamayın, bizi cezalandırmayın.” dedi.

ESNAFIN BU İŞİN ALTINDAN ÇIKMA DURUMU YOK!

Koronavirüs’ün ve peşinden gelen kararların esnafı kötü etkilediğini söyleyen Başkan Er, esnafın zor durumda olduğunu ve altından çıkma durumunun olmadığını ifade etti. Aldıkları kredileri ödemekte zorluk yaşadıklarını söyleyen Er, “Koronanın ilk döneminde kapatıldık, 3 ay kapalı kaldık. Bu süre zamanda hiçbirinin yardımını görmedik. O dönem mecburu kredi kullandık. Ödemeleri de bu döneme geldi. Şimdi yine kapatıldık. Ne dense yapmamıza rağmen ilk yasak bizlere geliyor. Koronayı biz mi icat ettik? Bu sıkışık dönemde tüm esnafımız kredi kullandı. Şimdi ikinci pandemi dönemi geldi. Bu yasak konuşuldu. Sabaha kadar telefonlarım susmadı. Esnaf inanılmaz boyutta sıkıntılı. Bazı esnaf ailesiyle çalışıyor. Karınlarını nasıl doyuracaklar? Bu işin altından çıkma durumumuz yok. Pandemi dönemi sadece lokantacıların üzerinden olacaksa demek ki mikrop da biziz. Bittik. Allah aşkına bizim suçumuz nedir? Lokantaların hepsi iflas durumunda.” diye konuştu.

BİZİ CEZALANDIRMAYIN!

Lokantaların cezalandırıldığını öne süren Başkan Er, “Devletimizin bize gerekli yardımı yapması lazım. Bu esnaf ne yapacak? Devletimizin bizim çeklerimizi geriye doğru atmaları lazım. Lokantacılar cezalandırılıyor. Şimdiye kadar hiçbir yardım almadık. Sıcak yemek yapıyorum. Bu paket olmaz. 30 yılık işyerimi şubat ayına böyle giderse çıkartamam. Kapıya kilidi vururum. Kente yatırım için, ekmek kapısı olması için yeni bir yer açtım. Ancak kredi almamıza rağmen, yatırım yapmamıza rağmen bize hiçbir destek yok. Nereye ulaşalım? Bittik, tükendik. Tüm esnafı geziyorum ve çektiği sıkıntıyı görüyorum. İnsan ekmek ve namus için katil olur. Bizim ekmeğimizle oynamayın.” ifadelerini kullandı.

BİRLİK BAŞKANININ SESİ ÇIKMIYOR!

TESOB Başkanı Metin Kara’nın pandemi döneminde esnafın yanında olmadığını dile getiren Başkan Er, “Bu dönemde başımızda Birlik Başkanı var. Sayın Birlik Başkanım Metin Kara’ya seslenmek istiyorum. Dosyamızı ona verelim beraber Ankara’ya mı gideceğiz her neresi olursa olsun gidelim. Ama sesi çıkmıyor. Pandemi döneminde bir tane demecini görmedim. Varsa ondan özür dileyeceğim ama yok! Esnaf Birliği Başkanı esnafın sıkıntılarını konuşmuyor. İşi gücü olmayan adamın bizim başımızda ne işi var?” açıklamasında bulundu.

KURALLARA UYMAYANLARI KAPATSINLAR

Lokantaları hepten değil kurallara uymayanların kapatılması gerekliliğini söyleyen Başkan Er, “Lokanta sektörü pandemi yasaklarına uymuyorsa bizi denetlesinler ve kapatsınlar. Kontrol olmadan lokantaları kapatıyorlar. Biz ekmek yiyeceğiz. Borç ödeyeceğiz. Kontrol etsinler kurallara uymayanları kapatsınlar. Suçsuzun ne suçu var? Bu ceza bize neden veriliyor?” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.