Mega proje için mega yalan konuşmuyorum

İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, projelerini açıklamaya devam ediyor. 8 projesini daha açıklayan Bıyık “Yomra’mızı modern bir kent görüntüsüne kavuşturacak, Yomralıların temel ihtiyaçlarına en güzel şekilde cevap verecek projelerimiz hazırdır. Sırf proje açıklamak için proje açıklamıyorum. Mega proje açıklayacağım diye mega yalan konuşmuyorum” dedi.

BENİM DERDİM YOMRA

Yomralıların temel ihtiyaçlarına en güzel şekilde cevap verecek projelerinin hazır olduğunu belirten bıyık “Önümüzdeki haftadan itibaren proje kitapçıklarımızı halkımızın onayına sunacağız. Sırf proje açıklama için proje açıklamıyorum. Mega proje açıklayacağım diye mega yalan konuşmuyorum. Halkımıza arz edeceğimiz projelerin hiçbirinin yapılması imkânsız değildir. Bu zamanda kadar bunların Yomra’ya kazandırılmamış olmasının nedeni, mevcut belediye yönetiminin bu yönde bir amaç taşımaması ve çalışma yapmamasıdır. Asla siyasi ya da ideolojik bir düşünce ile yola çıkmadım. Benim derdim Yomra ve Yomralılardır” ifadelerine yer verdi.

8 PROJESİNİ DAHA AÇIKLADI

Yomra ilçesine kazandıracağı projeleri açıklayan Bıyık, projelerini şu başlıklar altında sıraladı; “1. Sancak ve Kaşüstü mahallelerine kent meydanları kazandıracağız. 2.Sancak ve Kaşüstü mahallelerimize kapalı Pazar yerleri kuracağız ve bu Pazar yerleri bünyesinde sadece Yomralı kadınların ürettikleri organik ürünleri satıp para kazanabilecekleri köy pazarları oluşturacağız. 3.Sancak ve Kaşüstü mahallelerimizde katlı, kapalı ve açık otoparklar oluşturacağız. 4.Yomra sahil alanına yürüyüş ve bisiklet yolu ile güney yamacına seyir terası kazandıracağız. 5. Yomra ilçe merkezine lunapark, 25 mahallenin her birine çocuk parkı kazandıracağız. 6.Yapacağımız cadde ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile bugün tüm cadde ve sokaklarımızı hayranlıkla gezilebilen mekanlar haline getireceğiz.7. Yomra’mızdaki tüm mahalle yollarında gerekli olan tüm çalışmaları kısa sürede icra edeceğiz. 8.Kırsal mahallelerimizin tüm eksiklerini belli bir plan dahilinde gidereceğiz” dedi.

DOĞALGAZ’IN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Arsin’e doğalgaz geldiğinin ama Yomra’ya ne zaman doğalgaz verileceğinin belli olmadığını belirten Bıyık “Takibini sıkı şekilde yapıp doğalgazı halkımızın emrine sunacağız. Yomra’mızdaki tüm mahallelerimizin sağlıklı ve yeterli içme ve kullanma suyuna kavuşmasını, ilçemizdeki kanalizasyon çalışmalarının modern çağın emrettiği şekilde gerçekleştirilmesini, derin deniz deşarjının modernize edilmesi ve ileri biyolojik arıtma tesisinin kurularak Yomra’nızda deniz ve çevre sağlığının en güzel şekilde korunmasını gerek Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğümüz, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız nezdinde takip edeceğiz, gerekse uluslararası fonlardan yararlanarak gerekli çalışmaları mutlaka icra edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

YOMRA’YA ANAYOL İNŞAASI ELZEMDİR

Trabzon’a raylı sistem kazandırılması için proje çalışmalarının tamamlanmış olup finansman arayışlarının devam ettiğini kaydeden Bıyık “Raylı sistemin birinci etapta Akyazı ile Havaalanı arasında uygulanması planlanmıştır. Raylı sistemin birinci etabının Akyazı ve Yomra arasında inşa edilmesi için Yomralılarla birlikte talepte bulunacağız” dedi.  Bıyık açıklamalarını şu şekilde tamamladı “Yomra için yapılacak planlamada ilçemizin güney doğru sağlıklı şekilde büyümesi için ilçemiz güney çevre yolu ya da Yomra Bulvarı olarak adlandırılacak bir ana yolun inşası elzemdir. Bu yolun ilçemize kazandırılması için her türlü girişimde bulunacağız”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.