Meteoroloji'den 21 il için sarı, 4 il için turuncu kodlu uyarı

Çok kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre; aralarında İstanbul'un da bulunduğu 21 il için sarı, 4 il için turuncu kodlu uyarı verildi. Bazı bölgelerde kuvvetli sağanak yağışın etkil olması bekleniyor. Peki önümüzdeki 5 gün hava durumu nasıl olacak? Hangi illerde sağanak bekleniyor? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

Meteoroloji  Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Öte yandan, MeteoUyarı sisteminde ise 21 il için sarı, 4 il için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

İşte sağanak uyarısı yapılan iller:

SARI KODLU UYARI: İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Ardahan, Kars, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis.

TURUNCU KODLU UYARI: Düzce, Trabzon, Rize, Artvin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.