Muhtarlarla buluştular

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından muhtarlar buluşması gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile belediye başkanları ve STK temsilcileri Trabzon’da görev yapan 704 muhtarla EYOF Parkı’nda bir araya geldi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tertip edilen programda muhtarların yerel yönetimdeki önemi ve yerinden söz edildi.

USTAOĞLU: MUHTARLAR DEVLETİ TEMSİL EDİYOR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda muhtarlarla bir araya geldi. Vali Ustaoğlu, muhtarların önemine değinerek, “Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin kurumlarını temsil ediyorlar dolayısıyla halkımızla kurumlarımız arasında köprü vazifesi görüyorlar. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda müracaat edecekleri ilk kapı olan; seçilerek milletimizin teveccühüne, itimadına mazhar olma makamı olan muhtarlıklarımız devlet yönetimimizde çok önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yüklenmiş bulunmaktadır. Bu itibarla muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Şehrimizde görev yapmış olup ebediyete intikal etmiş olan muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, geçmişte devletimize muhtar olarak hizmet etmiş muhtarlarımıza sağlık ve selamet diliyor, aktif görevde bulunan bütün muhtarlarımızın ve tüm halkımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutlayarak saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” dedi.

ZORLUOĞLU: HİZMET ODAKLI OLACAĞIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz andan bugüne kadar yapmaya çalıştığımız gibi bundan sonraki süreçte de sizlerle güzel vesilelerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Burada sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Muhtarlarımız mahallelerimiz demokrasinin en temel yapı taşı. Bu manada muhtarlarımız mahallelerde yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını taleplerini sorunlarını yetkili makamlara ileten çok önemli kişiler. Sadece iletmiyorlar sıkı şekilde takip edip sonuçlanmasına büyük katkı yaptığınızı görüyorum, şahidiyim. Hizmet odaklı vatandaş odaklı güler yüz belediyecilik sergileyeme çalışıyoruz. Bizim biraz daha süreye ihtiyacımız var ama mutlaka her gelen vatandaşın muhtarın belediyeden içeri giren herkesin kapıdan çıkarken huzurlu ve tatmin olarak çıkması için adımlarımızı atıyoruz.” diye konuştu.

ZORLUOĞLU: NUMARAM TÜM MUHTARLARDA VAR

Zorluoğlu, kişisel telefon numarasını Trabzon’daki tüm muhtarlara verdiğini ifade ederek, sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.  Zorluoğlu, “Cep telefon numaramı muhtarlara verdim. Bize mesaj olarak taleplerini ilettiler. 2020 yılında hangi yatırımların yapılacağı hangi ilçe ve mahallelerde ne yapılacağını önceden hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Anlık durumlar bu programın dışındadır. Bizim muhtarlara bakışımız neyse çalışanların da aynı olması gerekiyor. Biz kol kola çalışma arzusundaysak bizim en üstten en alttaki memurumuza kadar bu şekilde yaklaşmalarını istiyoruz. Muhtarlar çözüm ortaklarıdır en yakın mesai arkadaşlarımızdır. Belediyeye geldiklerinde mutlaka muhataplarını bulacaklar. Belediye yöneticilerimiz de meselelerle yakından ilgilenecekler.” şeklinde konuştu.

GENÇ: MUHTARLARIMIZ FEDAKÂRCA ÇALIŞIYOR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarların mahallelerdeki sorunların birinci muhatabı olduğunu ve bu sorunların çözülmesi için fedakârca mücadele ettiklerine dikkat çekti. ”19 Ekim Muhtarlar Günü'nde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum." diyen Başkan Genç, "Bu güzel programı tertip eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza da ayrıca da teşekkür ediyorum. Bu programa Ortahisar'ımızın 85 muhtarı dahil bütün ilçelerimizden 704 muhtarımız katıldı. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren muhtarlarımızla güzel hizmetler yaptık. Güzel çalışmalar yaptık, halkımıza hizmet ettik. Ve o hizmet etmenin mutluluğu ve gururuyla yeniden halkımızdan bu dönem için de görev aldık. Ve devam eden muhtarlarımızla da aynı anlayışla ve sorumlulukla yolumuza devam edeceğiz. Muhtarlarımızın mahallelerdeki sorunların birinci muhatabı olduğunun bilincindeyiz. Ve o sorunları çözmek için gerek belediyemizde gerek diğer kamu kurumlarında fedakârca gayret ettiğinin bilincindeyiz. Ama şunu içtenlikle ifade etmek isterim ki, sizlerin bu gayretli hizmet yolculuğunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

GENÇ: HİZMET YOLCULUĞUNA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta muhtarlarla bir araya gelmeye özen gösterdiğini dile getiren Başkan Genç, "Bundan sonra da vatandaşlarımıza hizmet gibi Cenabı Allah'ın nasip ettiği en kutsal vazifeyi bihakkın yerine getirebilmek için gece gündüz demeden bu hizmet yolculuğuna değerli mesai arkadaşlarımızla birlikte devam edeceğiz. Bu duygularla 19 Ekim Muhtarlar Günü'nüzü tebrik ediyorum. Bu anlayışın mimarı olan ve her fırsatta muhtarlarımızla Külliye'de bir araya gelerek onlarla hemhâl olan çok kıymetli Cumhurbaşkanımıza Ortahisar'dan şükranlarımızı sunuyoruz. Ve şu anda bizim huzur ve mutluluk içerisinde bir sofra etrafında buluşmamızı temin eden Barış Pınarı Harekâtı’nı yapan askerlerimize de selam olsun diyoruz. Cenab-ı Allah yâr ve yardımcıları olsun. Cenab-ı Allah ordumuzu, yurdumuzu her zaman muhafaza eylesin. Ve bu vesileyle de şahadet mertebesine eren bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ve bütün muhtarlarımıza hayırlı vazifeler diliyorum." ifadelerine yer verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.