O tünel sel riski taşıyor

Trabzon Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Abdioğlu, projelerin yaratacağı risklere değindi

Trabzon Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Adem Abdioğlu, Pazarkapı sahil mevkiinden Çömlekçi’ye yapılacak tünelin şehrin kalbinden geçtiğini söyleyerek Kanuni Bulvarı Projesi kapsamında akarsuya yakın yapılan tünelin ise Değirmendere’de oluşturabilecek sel riskini gözler önüne serdi.

TÜNEL ŞEHRİN KALBİNDEN GEÇİYOR

Pazarkapı sahil mevkiinden Çömlekçi’ye yapılacak tünelle ilgili konuşan Abdioğlu, “İmperial hastanesi ve Cumhuriyet Caddesi aralığında kalan bölgeden yapılacak olan tünel girişi tarihi kentimizin Venedik Kalesi olarak adlandırılan tarihi bölgesine denk gelmekte ve projenin devamı tarihi Trabzon şehrinin kalbinden geçmektedir.” dedi.

DEĞİRMENDERE’DE SEL RİSKİNE DİKKAT ÇEKTİ

Tünelin sele sebebiyet olacağını ifade eden Abdioğlu, “Şuan inşa çalışması devam eden ve Değirmendere akarsuyuna yakın mesafede tünel çıkışı olan ikinci tünelin Değirmendere havzasında yaşanacak sel olayında sel sularını taşıyıcı bir rol alması ve bunun sonrasında tünel içi ve Değirmendere Mahallesindeki yaşanabilecek can ve mal kayıpları ihtimali sadece aklımıza şuan gelebilecek en birincil bir risk olarak gözükmekte.” şeklinde uyardı.

PROJELER TEKRAR DÜŞÜNÜLMELİ

Otobüs Terminali, Şehir Hastanesi ve tünel projelerini değerlendiren Abdioğlu, “Son dönemde gündemimizde olan Şehirlerarası Otobüs Terminali, Şehir Hastanesi ve bu tünel projeleri ile ilgili tekrar sosyal, bilimsel ve ekonomik yönleriyle düşünmeye, akademik çevrelerinin fikir ve önerileri ile meslek odalarının sesine kulak vermeye yaşam standartları yükselen tarihiyle bütünleşik bir Trabzon şehir inşa etmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ImperialşehirTünelHarita
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.