ÖZEL ÇOCUKLAR O PAZARDA SATIŞ YAPACAK

Arsin Belediyesi ve Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile “Arsin Yeşilce Özel Eğitim Meslek Okulu” öğrencileri ürettikleri ürünleri Arsin Halk Pazarı’nda satışa sunacaklar.

BELEDİYE VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM PROTOKOL İMZALADI

Arsin Yeşilce Özel Eğitim Meslek Okulunun özel öğrencileri tarafından üretilen ürünlerin Arsin Halk Pazarı’nda satışı sunulabilmesi için Arsin İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ile Arsin Belediyesi arasında protokol imzalandı. Birbirinden değerli öğrencilerin ürettiği ürünler yeni pazar alanı Halk Pazarında yerini alacak.

HALKA PAZARINDA STANT AÇACAKLAR

Projenin detayları ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ, “Arsin Yeşilce Özel Eğitim Meslek Okulumuz var. Hafif zihinsel engelli öğrencilerimizin eğitim aldığı lise düzeyinde eğitim veren bir okulumuz. Bu okulumuzda tarım bölümü, yiyecek-içecek hizmetleri bölümü ve el sanatları bölümü var. Öğrencilerimiz bu bölümlerde galoş, Pazar çantası üretiyorlar. Pasta, börek yapıyorlar.  Marul, lahana yetiştiriyorlar. Okulumuzda ürettikleri ürünleri ve eserleri kaymaklığımız öncülüğünde belediyenin Arsin Halk Pazarı’nda ayırmış olduğu stantta sergileyip, satacaklar.” dedi.

“KENDİ ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATIŞA SUNACAKLAR”

Müdür Üstündağ, “Bu proje ile okulun önemini ve öğrenciler için anlamını halkımız da görmüş olacak. Bu proje hem çocuklarımızın kendine olan güvenini arttıracak hem de çocuklarımızın hayata katılabilirliğine katkı sağlayacak. Kaymaklığımızdan izin alarak okulumuzun, müdürlüğümüzün ve belediyemizin katkıları ile bu projemizi gerçekleştirdik. Projede herkesin katkısı olsun diye de bunu bir protokol dahilinde yaptık. Maksat öğrencilerimizi hayata hazırlamak, böyle çocukları olan vatandaşlarımız endişelenmesine gerek olmadığını, onların da eğitimle, ilgi ve alaka ile topluma kazandırılabileceğini ispatlamak, kanıtlamak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
ArsinMüdürOkulMilliHafif
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.