Rize teste giriyor

Sağlık Bakanlığı ve TÜİK, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" ile bilinenlerin dışında bilinmeyen vaka sayılarını da tespit edecek. Bu kapsamda ülke genelinde 153 bin kişiyi kapsayacak şekilde yapılacak çalışmada Rize’de rastgele belirlenecek bin 281 hane test edilecek.

ÇALIŞMALARA IŞIK TUTACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ülkemiz genelinde 153 bin kişiyi kapsayacak şekilde örnekleme çalışması yapılacağını duyurmuştu. Rize’de  "Toplum Tarama Çalışması" kapsamında, sağlık ekipleri tarafından, 15.06.2020-21.06.2020 tarihleri arasında TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere giderek, kişilerin rızası dahilinde boğaz-burun sürüntüsü ile kan örneği alınacak olup, sürüntü örneği ile virüs tespiti yapılacak ayrıca alınacak kan örneği ile de test yapılan kişilerin hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlanacak.  İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, uygulamanın gelecek çalışmalara ışık tutacağını, Rize‘de b,n 281 haneye yönelik test çalışmalarına belirtilen tarihlerde başlanacağını bildirdi. Vatandaşların test sonuçlarını e-Nabız üzerinden öğrenebileceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
SağlıkTuikToplumKişi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.