"Sabır gösterin, bekleyin, tanıyın"

Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır’ın Engelliler Günü Mesajı

Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır, 4-14 Mayıs Zihinsel Engelliler Günü dolayısı ile açıklamalarda bulundu. Zihinsel engelin bir hastalık olmadığını söyleyen Çakır, toplumun her alanın da engelli bireylere saygı gösterilmesini ve engelli bireylerinde toplumun bir ferdi olarak kabul edilip, dışlanması gerektiğini söyledi.

“BİR HASTALIK DEĞİLDİR”

Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır, Zihinsel engelin bir hastalık olmadığına dikkat çekerek, “4 -14 Mayıs Zihinsel Ve Ruhsal Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Zihinsel engel bir hastalık değildir ve akıl hastalıklarıyla karıştırılmaması gerekir. Zihinsel engelli kişiler yavaş öğrenir ve öğrenme kapasiteleri sınırlıdır. Günlük yaşamın gerekleriyle baş etmekte, başkalarının davranışlarını doğru yorumlamakta, kendilerinden beklenen sosyal tepkileri göstermekte zorluk çekebilirler.” dedi.

“İNSAN OLDUKLARINI UNUTMAYALIM”

Engelli bireylerin yaşadığını sorunlara değinen Çakır, “Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir. Hiçbir engelliğinin bilerek ve isteyerek olmadığını ve her bireyin bir engelli adayı olacağını da unutmayalım. Önce insan, sonra engelli olduklarını unutmayalım. Her davranışı engelli olmalarına bağlamayın. Algılamada, ifade ve sözcük seçiminde yavaşlıkları olduğu için sabır gösterin, bekleyin, tanıyın. Karşılaştığımız sorunlardan biri de, eğitim dışında kalan çocuklarımızın topluma kazandırılması için Milli Eğitim, Halk Eğitim tarafından açılan kurslar için çocuklarımıza uygun mekan bulmaktı. Engelsiz Akademiyi hayata geçiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu Beye çocuklarımız ve aileleri adına teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.