Sağlık ocaklarında Korona yoğunluğu

Trabzon Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hakan Uzun, hastanelerde yaşanan Kovid-19 yoğunluğu nedeniyle sağlık ocaklarına da “Acaba Korona mıyım?” diye gelenlerin arttığını söyledi ve uyardı.Trabzon Aile Hekimleri Derneği Başkanı Hakan Uzun, hastanelerde yaşanan Kovid-19 yoğunluğu nedeniyle sağlık ocaklarına da “Acaba Korona mıyım?” diye gelenlerin artış gösterdiğini kaydetti. Maske, mesafe ve hijyene herkesin önem göstermesi gerektiğini söyleyen Başkan Uzun, triaj uygulaması yaptıklarını ateş ölçümü gerçekleştirdiklerini, maskeden taviz vermediklerini ve sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hastaların kabul edildiğini aktardı. Zaman zaman maske takmak istemeyen hastalarla karşılaştıklarını kaydeden Başkan Uzun, hastalara hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını korumak için maskenin önemini anlatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

ARTIK KRONİK HASTALIĞI OLAN HERKES İLAÇLARINI ECZANEDEN ALABİLİR

Sağlık ocaklarındaki yoğunluğu azaltabilmek için alternatif çözüm aradıklarını Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Uzun, “Ülkemizde pandemi tedbirleri alınmaya başlandığında kronik hastalığı bulunan 65 yaş ve üstü hastalarımızın raporlu ilaçlarını tekrar tekrar yazdırmak zorunda kalmaması için direkt eczanelerden ilaçların teminini sağlayan bir düzenleme hayata geçirilmişti.  Sağlık Bakanlığı ve SGK’ya talepte bulunduk. Bundan sonra yaş sınırı olmadan kronik hastalık raporu olan vatandaşlarımız aile hekimlerine gelmeden eczanelerden direkt ilaçlarını alabilirler. Biz bu sayede muayene için gelen hastalarımıza daha fazla zaman ayırabileceğiz.” müjdesini paylaştı.

KORUNMADIKTAN SONRA BAŞ EDEMEYİZ

Maske, mesafe ve hijyenin önemini vurgulayan Başkan Uzun, “Bunlar bizim için çok önemli. Korunmadıktan sonra hastalıkla baş edemeyiz. Kimi maskeyi koluna, kimi başına takıyor, kimileri de cebinde taşıyor. Virüsten kurtulmak istiyorsak maske, mesafe ve hijyenden taviz vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
AileSgkMaskeKovid-19
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.