SÜT VERMEZSENİZ KAPANACAK!

Tonya Belediye Başkanı ve Tonyakoop Denetleme Kurulu üyesi Osman Beşel, vatandaşları uyardı.

Başkan Beşel, süt vermezseniz kooperatif kapanır ifadesi kullandı.

Katıldığı düğün törenlerinde, Tonya ve Bütün Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifine vatandaşların sahip çıkmasını isteyen Beşel şöyle dedi: “Ellinci yılını kutladığımız Tonya süt fabrikamızı kuranlardan Allah razı olsun, ölenlere Allah rahmet eylesin. Hayli zaman bir süreç yaşandı ve en son bir yönetim oluştu. Bugüne kadarki iddialar bir tarafa, bugün yönetimde herhangi bir sorun yok. Fabrikamızın işleyişinde herhangi bir sorun yok. Herhangi bir izah edemeyeceğimiz bir durum yok.”

Fabrika kapanacak

“Bu benim açık bir sitemimdir. Fabrikamız kapanmakla karşı karşıya.” diyen Belediye Başkanı Beşel, “Tek bir durum var fabrikamız süt bulamıyor. Ortamahallemizden fabrikamıza süt gelmiyor, Kelönü’nden, Karşular’dan ve diğer mahallelerimizden fabrikamıza süt gelmiyor. Tonya’da günde 50 ton üretilen sütün, 4 tonu Tonya süt fabrikamıza güç bela geliyor. Bu benim açık bir sitemimdir. Fabrikamız kapanmakla karşı karşıya. Şu anda biz bu fabrikaya sahip çıkmazsak bu fabrika kapanacak. Bu fabrikayı da Tonya halkı süt vermediği için kapatmış olacak. Durum takdirlerinize arz olunur. Tonya süt fabrikası düğünlerimiz kadar, cenazelerimiz kadar önemlidir. Bu fabrikaya sahip çıkın!” dedi.

İki günde bir üretim yapılıyor

Kooperatif Başkanı Güngör Barutçu yaptığı açıklamada, “Bütün mücadelemiz sonucu günde 6 ton süt alabiliyoruz. Kış sezonu için tasarruf nedeniyle üretimi iki günde bir yapıyoruz. Bu bakımdan üretimde çalışan personel iki günde bir çalışıyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TonyaFabrikaSütKış
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.