TAPUDA BAŞKA, İMARDA BAŞKA

Trabzon’un Büyükşehir statüsünü kazanmasının ardından kapatılan belde belediyelerinden olan Çağlayan’da eski belediye binasının bulundu arazi Ortahisar Belediye Meclisinde tartışıldı. Belde belediyesinin kapatılmasıyla Ortahisar Belediyesine devredilen binanın tapuda park alan,  imar planlarında ise belediye hizmet alanı olarak görüldüğü ortaya çıktı.

MECLİSTE GÜNDEME GELDİ

Ortahisar Belediye Meclisinin kasım ayı toplantılarının ikinci oturumu belediye binasında gerçekleştirildi. Toplantıda Trabzon’un Büyükşehir statüsünü kazanmasının ardından kapatılan belde belediyelerinden olan Çağlayan’da eski belediye binasının üzerinde bulunduğu arazi tartışıldı. Belde belediyesinin kapatılmasıyla Ortahisar Belediyesine devredilen binanın tapuda park alan,  imar planlarında ise belediye hizmet alanı olarak görüldüğü ortaya çıkan araziyle ilgili Başkan Ahmet Metin Genç, bilgilendirmede bulundu. Binayı yaptıran dönemin Çağlayan Belde Belediyesi yetkililerinin bina imar planlarına işlenirken tapuya konuyla ilgili haber vermediği ve bu nedenle de alanın tapuda başka, imar planlarında başka görüldüğü ortaya çıktı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.