Tarihi bina sahibini buldu

Trabzon’un kanaat önderleri eski Ortahisar kaymakamlık binasının misyonuna uygun bir kültür merkezi yapılmasını istedi. Bakan Soylu binanın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kullanılacağını açıkladı. Bakan Soylu, dün akşam saatlerinde Trabzon’dan ayrılırken beklenen cevabı verdi. Göç İdaresi Uzunsokak’a gelmeyecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ortahisar’daki tarihi binadan Uzunsokak’taki tarihi binaya nakledilecek. Kültür ve Turizm Müdürlüğünden boşalan binaya ise Valilik geçecek. Böylece Göç İdaresine Valilikte yeni yer verilecek.

Trabzon’da Ortahisar İlçe Kaymakamlığının yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte tarihi binanın İl Göç İdaresi’ne tahsis edileceği duyumları tartışmaları da beraberinde getirdi. Turizm şehri Trabzon’un gözde yerlerinden hatta İstanbul’un İstiklal Caddesi olarak nitelenen Uzunsokak gibi bir caddeye İl Göç İdaresi’nden ziyade bir müzenin yakışacağı gündeme getirildi. günebakış’a konuşan Trabzon sanatçı, yazar ve kanaat önderleri, tarihi binanın eski misyonuna uygun müze olarak kullanılmasından yana.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.