Tek sorumlu şoför değil

Mersin-Akçaabat-Trabzon hattında bugünden itibaren ayakta yolcu alan araçlara ciddi yaptırımlar uygulayacaklarını belirten Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Akçaabat’ta meydana gelen kazanın sadece şoför esnafına mal edilmemesi gerektiğini söyledi.  Trabzon’un Akçaabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından bugünden itibaren sıkı yaptırımlar uygulamaya konuluyor. Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim konuyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

AYAKTA YOLCU TARİH OLUYOR

Bugünden itibaren Mersin-Akçaabat-Trabzon hattında ayakta yolcu alan araçlara ciddi yaptırımlar uygulayacaklarını belirten Başkan Sevim,“Ayakta yolcu almamaları yönünde şoför arkadaşları uyardık. Araçların hem dış kısmına hem iç kısmına ‘ayakta yolcu alınmaz’ yazılı uyarı levhaları astık. Bugünden itibaren yolcuların da ayakta gitme isteği kabul edilmeyecek. Konuyla ilgili panolara da reklam verdik.” açıklamalarında bulundu.

290 ARAÇ HİZMET VERİYOR

Akçaabat-Trabzon-Söğütlü güzergâhında toplamda 290 aracın hizmet verdiğini belirten Başkan Sevim, günde 145 aracın çalıştığını, araçların dönüşümlü hizmet verdiklerini söyledi. Başkan Sevim, “Biz araçlara gerekli uyarılara yapıyoruz ama bu sadece şoför esnafının sorunu değil. Eğitim ve altyapı şart. Yine emniyetin, belediyenin, idarenin ve vatandaşların da bu konuda destek vermesi gerek. Bu toplumsal bir sorundur ve tek taraflı çözülemez.” diye konuştu.

EMNİYET ŞERİDİ PARK HALİNE GELMİŞ

Kazanın sadece şoför esnafına mal edildiğini beliren Başkan Sevim, “Beşirli’den Trabzon’a kadar emniyet şeridi özel araçlar tarafından park haline getirilmiş ama maalesef hiçbir önlem yok. Minibüs-dolmuş yolcu indirme-bindirme yapma durumunda kalıyor. İnecek veya binecek yolcunun da hayatını tehlikeye atılıyor. Bakıldığı zaman tek sorumlu şoför esnafı ama durum böyle değil.” dedi.

ŞOFÖR ESNAFI LİNÇ EDİLDİ

Başkan Sevim, “Cep yerleri dolmuşlara, minibüslere tahsis edilmiş ise oraya özel araçlar park etmeyecek. Şoförler günah keçisi seçilmiş. Bir haftadır şoför esnafı gerek yerel basında gerekse sosyal medyada linç ediliyor. Bizim de suçumuz var biz bunu kabul ediyoruz ama altyapı sorunları da var. Şoförlerde bu şehrin insanları ölenlerde bu şehrin insanları, bizim de içimiz kan ağlıyor ama bu sadece şoförlerin kurallara uyması ile çözülebilecek bir sorun değil.” diye konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.