TiSKi’DE FATURA OYUNU

“EVDE KALDIK, ÇOK SU HARCADIK” YALANI

Büyükşehir Meclisi’nin kapalı olmasına rağmen suya gizli zam yaptığı iddia edilen TİSKİ, vatandaşı çıldırttı. TİSKİ yöneticileri kendilerine yakın haber sitelerine, “Evde kaldık, tüketim arttı” şeklinde komik açıklamalar yaparken, insanların sayaçlarını okumadan düzenlenen hayali faturalara tepkiler çığ gibi büyüyor. Şaban Avcı isimli vatandaş fatura günü gelmeden su borcunun neden arttığını öğrenmek için gittiği TİSKİ’de faturasız bir borcunun daha olduğunu öğrenince çılgına döndü.

ESKİ MECLİS ÜYESİ SEVİNÇ TEPKİLİ

TİSKİ’'ye tepki gösteren isimlerden biri de AK Partili eski Meclis Üyesi Osman Necip Sevinç oldu. Mecliste vicdanlı üye aradığını belirten Sevinç’in, “Arsin’de bedava oturmak yerine lüks binada 60 bin TL kirada oturursan, parasını da gariban halktan çıkarırsan. Herkes koltuğunu koruma peşinde, Trabzon’dan ümidi kestim. Ankara’nın uyumasına özellikle Mehmet Özhaseki’nin elinde ezilmesine şaşırıyorum” diye paylaşım yaptığı görüldü.    TİSKİ, su faturalar zam yapıp, kendilerine yakın haber sitelerinde komik açıklamalar yaparak savunmaya geçtiler. 

İNSANLARLA DALGA GEÇİYORLAR

İnsanların sayaçlarını okumadan hayali fatura düzenliyor iddialarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Kapalı meclise rağmen suya gizli zam yapan TİSKİ’nin yöneticileri kendilerine yakın haber sitelerine, “Evde kaldık tüketim arttı. Faturalara zam yapmadık” şeklinde komik açıklamalar yapıyor. Faturaları abartılı bulan ve sebebini öğrenmek için TİSKİ’ye gidenler, fatura edilmemiş bir borçlarını daha olduğunu öğreniyor.

TİSKİ’DEKİ OYUNLAR BİTMEK BİLMİYOR

TİSKİ’ye tepki gösteren isimlerden biri de AK Partili eski Meclis Üyesi Osman Necip Sevinç olduğu görüldü. Sosyal medya hesabında mecliste vicdanlı üye aradığını belirten Sevinç, “Arsin’de bedava oturmak yerin lüks binada 60 bin TL kirada oturursan, parasına da gariban halktan çıkarırsan. Herkes koltuğunu koruma peşinde Trabzon’dan ümidi kestim. Ama Ankara’nın uyumasına özellikle Mehmet Özhaseki’nin elinde ezilmesine şaşırıyorum. Çok başarılı idi ya yerel seçimlerde teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı yapıldı. ” diye paylaşım yaptığı görüldü. 

FATURASIZ BORCUN HESABINI SORDU

TİSKİ’ye fatura ödemeye giden Şaban Avcı, görevlinin kendisini faturasız bir borcunun olduğunu söylediğini anlattı.  Avcı, “Ben evde iki kişiyim. 216 TL’lik yüksek bir fatura gelince, TİSKİ’ye gittim. Borcumu ödeyecektim. Zamanı gelmediğini söylediler. Ama bir faturam daha olduğunu belirtti, görevli. Ardından bu borcumun faturalandırılmadığını söyledi. Nasıl olur? Dedim. ‘Göz kararı ortalama yazdık’ diye cevap verdi. TİSKİ’ye gitmesem haberim olmayacak. Sonra benden faizini alacaklar. 50 bin hane olsa, herkesten faiz alsa bu para ne kadar olur. Sıradakilerde sordu, eskiye yönelik borcum var mı? Diye. Herkesin borcu çıktı. Sonra büyük bir tartışma yaşandı. Koca TİSKİ kağıt parçası yazıp, gönderememiş. Tahmini borç çıkarmışlar, haberim yok. Çok para değil diye savunma yapıyorlar. Birde ‘Niye uzatıyorsunuz’ dediler. ‘Senin faturandan biz bunu düştük’ dediler. Hani fatura, burcum nerede. Faturasını göndermiyor. Benim borcumu neden fatura yapmıyorsunuz. İnsanlara niye ulaştırmıyorsunuz” diye konuştu.

MEDYAYI CESARETLİ OLMAYA DAVET ETTİ

Şaban Avcı’nın siteminden medya da nasibini aldı. Avcı sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Vatandaşın haberi olmadan, fatura düzenlemeden kendi bilgisayarında her meskene borç çıkartan TİSKİ Müdürü sende Müslümansın. Seni oraya getirende. Eyyyy Trabzon Basını bu işin üzerine gidin, gidinde bakın altından ne çıkacak. Cesaretiniz varsa tabi” günebakış
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.