Trabzon'da siyaset kazanı kaynıyor

HAMZAÇEBİ İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri M. Akif Hamzaçebi’nin görevinden istifa etti. Hamzaçebi Twitter hesabından yaptığı “12 Şubat 2018 tarihinden bu yana onurla yürüttüğüm CHP Genel Sekreterliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte de CHP olarak Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşıma mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz "açıklaması ile istifasını duyurdu.

ÇİMEN TORULLULARLA BULUŞTU

Gümüşhane’deki en büyük ilçe derneği olan Torullular Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Tanıtım ve Kültür Derneği üyeleri Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Torullular Buluşuyor’ programında bir araya geldi. Programda AK Parti’nin Gümüşhane ve Torul belediye başkanları Torullularla buluşarak destek istedi.

ACİL YOLU

Trabzon’da en fazla trafik yoğunluğu yaşanan KTÜ-Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi acil servisi yolu bir türlü istenilen koşullara sahip olmadığını dile getiren vatandaşlar, büyükşehir bu yolu daha kullanılabilir hale dönüştürmesi bekleniyor.

İSTANBUL’A KARADENİZLİ DAMGASI

Mart ayının son günü yapılacak olan yerel seçimlerde Karadenizliler her ilde kendini gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra ilçelerde de bölgemizden çok sayıda aday var. Bulundukları yöreye her alanda katkısı olan bölgemiz insanının siyaset sahnesinde de rüzgarı esiyor. İstanbul’da 39 ilçede Karadenizli adaylar seçim yarışına girmiş durumda. İlçelerin 30’un da bölgemiz adayları yarışacak.

İLK SIRADA TRABZON

İstanbul’un ilçelerini yönetmeye talip Karadenizli adaylar arasında ilk sırada Trabzon var. İstanbul’da Cumhur İttifakı’ndan 5, Millet İttifakı’ndan da 4 olmak üzere toplamda 9 aday Trabzonlu. Trabzon’u 7 aday ile Rize, 5 adayla da Giresun izliyor. Bu illeri, 3 adayla Ordu, 1’er adayla da Kastamonu, Bayburt, Tokat, Sinop, Bartın ve Artvin takip ediyor.

KONGUR İDDİALI

AK Parti’nin Trabzon’un Maçka ilçe Başkanı Sedat Kongur yerel seçimlerde en fazla oyu alacaklarını söyledi. Kongur, “İlçemiz en büyük hizmeti AK Parti iktidarı döneminde almıştır. Belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinin yanı sıra büyükşehir belediye meclis üyeliğinde de en fazla oyu Maçka ilçemizden alacağız” dedi

ANDIMIZ İSYANI

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Andımız önergesinin red edilmesine adeta isyan etti. Hacısalihoğlu, “Andımızın okutulması için verilen önerge AKP ve HDP’nin ret, MHP’nin çekimser oylarıyla red ediliyor. Kürsüde ve TV’lerde Millet İttifakı için HDP ile kol kola iftiraları atılıyor. Edep yahu edep. Milliyetçilik ve devletçilik bizim 6 okumuzdan 2’sidir. Devlet kurmuş bir partinin mensuplarına bu iftiraları atamazsınız” serzenişinde bulundu.

SAHADA BİRLİKTELER

Millet İttifakı’nın Trabzon’daki adayları İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Atakan Aksoy ve CHP Ortahisar Belediyesi Başkan Adayı Salih Akyüz seçim çalışmalarını birkaç gündür ortak şekilde sürdürüyorlar. İki aday ittifakın sahaya yansımadığı söylentilerine de bu ortak çalışma programı ile son vermiş oldular. İki adaya il ve ilçe yönetimleri de seçim çalışmalarında destek veriyor.

 İNAN’IN TEŞEKKÜRÜ

 MHP Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi İsmail İnan, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in elinden aldığı plaketin ardından sosyal medya hesabından anlamlı bir mesaj paylaştı.

İşte İnan’ın o mesajı:

“Trabzon’da Büyüksehir yapılanmasında merkez de yeni oluşturulan ilçemiz Ortahisar Belediyesi'nde beş yıllık Kurucu meclis üyeliğimizin sonunda Başkan Ahmet Metin Genç’ten plaketimizi aldık. Ortahisar’da partim MHP’den yaklaşık 49 bin oy ile toplam yedi arkadaşımla 2014’ün Mart ayında Trabzon yapılanmasında Bakan Koray Aydın’a, mazbatayı elinden aldığım Başkan adayım Osman Abanoz ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hüseyin Örs ve ekibine, İl Başkanım Muammer Demeli ve yönetim kurulu arkadaşlarıma, ilçe Başkanım Mehmet Yılmaz ve yönetim kuruluna, partili partisiz, oy veren tüm seçmenlerimize, çaycımız Yalçın Ertürk’den emektarımız rahmeti rahmana kavuşan Ali Zengin’e. Programlarıyla her bölge de çalışmalarıyla öncü destek veren Yavuz Kahraman hocama, sekreterimiz Aysun Akyol'a, Kadın Kolları başkanımız Gülen Demir ve yönetimine, meclis üyesi listesinde olup çalışmalarıyla omuz veren seçilemeyen Meclis üyesi adayı arkadaşlarıma, daha önce görev yaptığım siyasi partilerdeki samimi desteklerini esirgemeyen arkadaşlarıma, meclis çatısı altında aynı amaç için çalıştığımız MHP’den Mahmut Öksüz, Nihal Ertem ve Ayşe Kabadayı’ya, İYİ Parti’den Davut Çakıroğlu, Derviş Köz ve Ali Sağır beye, AK Parti’den ve CHP’den görev alan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve birim müdürleri ile idari ekibine sonsuz teşekkürler. Görevler istenmez verilir önemli olan görevi ifa etmektir.” İnan’ın son cümlesi çok ama çok manidar.

TÜRKİYE’NİN EN GENCİ

Türkiye'nin en genç muhtar adayı Trabzon’un Boztepe Mahallesi’nden çıktı. Berkhan Aydın, 20 yaşında KTÜ son sınıf öğrencisi. Geniş bir arkadaş grubuna sahip olan Aydın’ın azaları ise kendi yaşının üzeri isimlerden oluşuyor. Gençlerin toplumun bilinçlenmesinde önemli rol oynadığını belirterek aday olduğunu iddia eden genç muhtar adayı Boztepe Mahallesi'nde oldukça da destek görüyor. BU

YARIŞMA KAÇMAZ!

Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre kirliliğini önlemek ve temiz çevre bilinci oluşturmak için 'Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması' ile 'Hanımlar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması düzenliyor. Yarışmalara başvurular başladı. Atık yağ yarışmasında 1.'ye bulaşık makinesi, 2.'ye mikser seti, 3.'ye ütü, 4.'ye mini fırın ödülleri verilecek. Ayrıca her 5 litre atık yağ getirene de hediye verilecek. Yarışma 17 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek. Yarışma ile ilgili bilgi almak isteyenler Ortahisar Belediyesi'nin 444 61 44 numaralı ALO Temizlik hattını arayarak bilgi alabilirler. Okullar Arası Atık Pil Toplama yarışması ise 30 Nisan 2019 tarihinde sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonChpSiyasetIyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.