Trabzon’a düşünülen Rize’ye yapılacak!

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Rize’ye yapılacak olan lojistik merkezi ve son olarak Erzincan- Trabzon Demiryolundan önce Rize- Erzurum demiryoluna kaydırılmasıyla ilgili konuştu. Kuru, Rize’nin bu projelerden hareketle Trabzon’a yapılacak olan diğer projelere de talip olacağı öngörüsünde bulundu.

SÜRMENE ÜZERİNDEN ÖRNEK VERDİ

Rize’ye yapılacak olan lojistik merkezi ve son olarak Erzincan- Trabzon Demiryolundan önce Rize- Erzurum demiryoluna kaydırılmasıyla ilgili Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru açıklamalarda bulundu. Rize’nin bu projelerden hareketle Trabzon’a yapılacak olan diğer projelere de talip olacağı öngörüsünde bulunan Kuru, “Sürmene’ye yapılması planlanan lojistik merkez başka bir ilçemize kaydırılarak yapılacağı basında yer almıştır. İyidere Belediye Başkanı müjde diye açıklamıştır.  Ancak, Trabzon ve Sürmene’nin tarihsel özelliklerine kısaca bakarak lojistik merkezin neden Sürmene’de olması gerektiği görülecektir. Yoksa dün Milletvekilinin, bu gün Belediye Başkanının arzularıyla, çalışmalarıyla ortada olacaksa sonuç eksiktir, yetersizdir. Bakın, Anadolu eski çağlardan beri kıtalar arası en önemli geçiş bölgesidir. Doğu- Batı arasında uzanan doğal yollar tarih boyunca transit, ticaret ve askeri güzergâh olmuştur. Trabzon-Erzurum güzergâhına alternatif olarak düşünülen ilk yol Sürmene İskelesi bağlantılıydı. İstanbul’dan veya diğer Karadeniz Limanlarından gemilere yüklenilen zahire için Sürmene iskelesi değerlendirilmiştir. Trabzon iskelesinden denizden 24 mil uzakta olan Sürmene iskelesi, kara yolu ile 16 kervan konağı mesafe ile Kars’a bağlanmaktaydı. Batum - Sürmene iskelesine 120 mil uzaktadır… Tarihsel bakışla Sürmene deniz özelliğinde de önemli görevleri öngörülmüştür.  Daha önce olduğu gibi üzerine düşen sorumluluğunu halkıyla yerine getirmiş Sürmene, bu günde hakkı olan lojistik desteği beklemektedir.” diye konuştu.

SÜRMENE’ NİN HAKKI TESLİM EDİLMELİDİR

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete’nin İyidere’ye yapılması planlanan lojistik merkezle ilgi müjdeli haberi vermekten geri kalmadığını ve Trabzon’a yapılacak diğer yatırımlara da Rize’nin talip olacağını dile getiren Kuru, “Emeği geçen herkese teşekkür ederek durmak yok, hizmete devam dediği yer almıştır. Rize Milletvekilinin çok çalıştık diyerek demir yolu açıklaması gibi. Bu anlayış sahipleri Trabzon’a yapılması gereken daha hangi hizmetlere talip olacakları da açıktır Sürmene denizi ve iskelesiyle tarihten günümüze varlığı bulunmaktadır. Dolayısıyla Sürmene’nin lojistik destek olarak da uygunluğu dikkate alınarak lojistik varlığın Sürmene’de bırakılması gerekmektedir. Hakkı teslim edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonRizeTÜRKAV
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105