Uçma Aycı halkı uçur

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, bilet fiyatı eleştirilerini cevapladı.

BİLET FİYATLARININ UÇTUĞU TRABZON’U ÖRNEK GÖSTERDİ

Türkiye'nin en pahalı biletini Trabzon hattına satan THY’nin Trabzon’a yönelik uçuş politikasına eleştiriler sürerken; THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’dan gelen açıklamalar Trabzon’da tepkilere neden oldu. Bilet fiyatlarının yüksekliği konusundaki eleştirilere cevap veren İlker Aycı, Trabzon’a otobüs fiyatına uçulduğunu iddia etti.

AYCI FİYATLARI BİLMİYOR 352 TL’YE UÇAK BİLETİ NEREDE?

2013'te tavan bilet fiyatlarının 309 lira olduğunu ve 6 yılda 352 liraya çıktığını belirten Aycı, Trabzon'da uçak biletinin 352, otobüsün ise 210 lira olduğunu söyledi. Aycı, “18 saat otobüs yolculuğu yapıp, üzerine molalarda yapılan harcamalarda katılırsa uçak bileti fiyatlarının daha makul olduğunu görebilirsiniz.” dedi. 

Türk Hava Yolları’nın Trabzon Havalimanına gerçekleştirdiği uçuşların fiyatlarının çok yüksek olması gündemdeki yerini korurken; THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın Trabzon bilet fiyatlarına yönelik açıklamaları tepki doğurdu.

ELEŞTİLERE CEVAP VERDİ

Bilet fiyatlarının yüksekliği konusundaki eleştirilere de cevap veren İlker Aycı, 2013'te tavan bilet fiyatlarının 309 lira olduğunu ve 6 yılda 352 liraya çıktığını belirterek, “Otobüs ve tren fiyatlarının o günden bu zamana kadar nereye geldiğine bakarsak, havayolu şirketleri için bugünkü fiyattan minimum yüzde 20 daha pahalı olması gerektiğini anlarız.” diye konuştu.

“YÜZDE 20 DAHA UCUZ UÇUYORUZ” DEDİ

Olması gerekenden yüzde 20 daha ucuza uçtuklarını belirten Aycı,  Trabzon’u örnek göstererek; Trabzon'da uçak biletinin 352, otobüsün ise 210 lira olduğunu söyledi. Aycı “18 saat otobüs yolculuğu yapıp, üzerine molalarda yapılan harcamalarda katılırsa uçak bileti fiyatlarının daha makul olduğunu görebilirsiniz. Bir örnek daha vermek gerekirse Van uçak bileti 250 lira iken otobüs için de bu fiyat isteniyor.” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
ThyBiletOtobüsUçur
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.