ULAŞIM AKÇAABAT’LA ÇÖZÜLMEZ

TMOBB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, son 1 ay içerisinde Trabzon’un Akçaabat ilçesi sahil yolunda meydana gelen ve 4 kişinin hayatını yitirdiği kazalarla ilgili konuştu. Kentte bir süredir "Akçaabat Deniz Dolgulu yeni yol yapılsaydı tır kazaları yaşanır mıydı?" sorusunun dillendirildiğine dikkat çeken Ustaömeroğlu, kentin birçok ulaşım sorununun görmezden gelinerek tek sorunun deniz dolgu alanına yeni yol olmayışının gösterilmeye çalışılmasını eleştirdi.

TEK SORUN AKÇAABAT MI?

Trabzon Akçaabat’ta meydana gelen kazalara tek neden olarak son zamanlarda Akçaabat Deniz Dolgulu yolunun gösterilmek istendiğine dikkat çeken TMOBB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Trabzon’un ulaşımdaki sorunlarını tek tek belirterek tek sorunun Akçaabat olmadığını söyledi. Ustaömeroğlu, Trabzon’un ulaşım sorunlarını ve meydana gelen kazalarla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Minibüs görevini tam yapmayacak. Tır görevini tam yapmayacak. Yaya görevini tam yapmayacak. Minibüs yolcusu ayakta gitmeye razı gelip görevini tam yapmayacak. Yaya geçitlerine uyulmayacak. Trafik işaret ve lambalarına uyulmayacak. Ulaşım master planı yapılmayacak. Güney çevre yolu hala kulaklarda hoş bir seda olarak kalmaya devam edecek. Raylı sistem lastik tekerlekli toplu taşımayı aşamayacak ve devamlı bahanelerle engellenecek. İnsanlardaki trafik eğitimsizliği "bir şey olmaz. Olursa da kader" denilip ciddiye alınmayacak. Devlet Karayolu üzeri günlük ticari ve sosyal aktiviteler için cazibe yolu olacak. Burada hiç bir istatistiki bilgi yok sayılacak veya tutulmayacak. Trilyonlar harcanan ve transit olması öngörülen Samsun Sarp Yolu artık şehir içi yol haline gelecek. Bunlar hiç dert edilmeyecek. Sonra da dolgu kenti olmuş Trabzon'un ayakta sağ kalan tek denizi doldurulup yol yapılarak yukarıda saydığım bu görev ihmallerini ört bas edecek. Hakikaten pes. Vallahi pes.”

Anahtar Kelimeler:
AkçaabatGüneyMimarTMOBB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.