Yapma be amca...

ÜÇ YIL BOYUNCA VASİSİ OLDU

Trabzon'un Sürmene İlçesinde yaşayan Mehmet T., zihinsel engelli yeğeni Adem T.'ye vasi olarak atandı. 2014-2017 yıllara arasında yeğenine vasilik görevini yapan Mehmet T.'nin yerine bu göreve 2017 yılı sonunda Adem T.'nin kardeşi Muhammet T. atandı. Vasi olan Muhammet T., Sulh Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurdu. Muhammet T. dilekçesinde, "Amcam üç yıl kardeşime vasilik görevinde bulundu. Kardeşimin alması gereken özürlü maaşını amcam aldı. Paraları yedi. Kardeşime cüzi miktarda para gönderdi. Vasilik görevini yerine getirmedi" görüşlerine yer verdi.

MAHKEME SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Muhammet T., kardeşinin alması gereken özürlü maşa amcasının aldığını ve amcasının vasilik görevini kötüye kullandığını ileri sürmesinin ardından harekete geçen Sürmene Sulh Hukuk Mahkemesi, 3 yıl boyunca Adem T.'ye vasilik yapan Mehmet T. hakkında suç duyurusunda bulundu. Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan amca Mehmet T. yeğeni ile 8 yıl ilgilendiğini ileri sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti. Soruşturma çerçevesinde amcanın 26 ay boyunca 1000 ile 1100 TL arasında bir maaş aldığı ve Adem T.'ye 300-400 TL arasında bir para gönderdiği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı'nın zimmet suçundan hazırlanan fezlekenin Trabzon'a gönderildiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.