Yatırım adası için yeni hamle

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, günebakış’a konuştu. Cora, “Suat Bey’le bir plan oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip son güncel durumu değerlendirdikten sonra yatırım adasına giden yol üzerinden bir plan dâhilinde Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız ve gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı’mızla görüşüp süreci hızlandıracağız.” dedi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret edenAK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, yatırım adası ve demir yolu projelerini masaya yatırdı. Konuyla ilgili günebakış’a konuşan Cora, “Suat Bey’le bir plan oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip son güncel durumu değerlendirdikten sonra yatırım adasına giden yol üzerinden bir plan dâhilinde Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız ve gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı’mızla görüşüp süreci hızlandıracağız.” dedi. Cora, demir yolu ile ilgili proje ihalesini alan firmanın çalıştığını, 2019 sonunda projenin hazır hale geleceğini söyledi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüşen Milletvekili Cora’ya, TTSO’nun yürüttüğü projelerin son durumlarıyla ilgili bilgiler verildi. Görüşmede, Yatırım Adası ve Erzincan-Trabzon demir yolu gibi şehrin gelişimi açısından büyük önem taşıyan projeler başta olmak üzere sanayi ve ticaret yatırımları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

GEREKİRSE CUMHURBAŞKANI’MIZLA YENİDEN GÖRÜŞÜRÜZ

Görüşmeyle ilgili ayrıntıları günebakış’a aktaran Milletvekili Cora, “TTSO Başkanı’mız Suat Hacısalihoğlu Bey’le her iki projeye ilişkin bir plan oluşturduk. Özellikle yatırım adasıyla ilgili süreci hızlandırmamız gerekiyor. Bu noktada da bir plan oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip son güncel durumu değerlendirdikten sonra yatırım adasına giden yol üzerinden bir plan dahilinde Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Mustafa Varank ve gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp süreci hızlandıracağız. Bu konuda Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Faruk Özlü Bey’le Süleyman Soylu bakanımızın öncülüğünde milletvekili arkadaşlarımız, sayın valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve ilgili kurum temsilcilerimizin katılımıyla bir toplantı yapmıştık. Bu toplantının bir benzerini yine yapabiliriz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.