ZAMMA KARŞI ÇIKTILAR

Muhalefet milletvekilleri su zammıyla ilgili ilk kez konuştu. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin suya yaptığı yüzde 18.5’lik zam Trabzon’da tartışılmaya devam ediyor. Muhalefet milletvekilleri CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon’da yapılan su zammıyla ilgili ilk kez konuştu. Trabzon’un büyükşehir olduktan sonra en büyük sıkıntıyı su konusunda çektiğini belirten Milletvekili Kaya, “Trabzon’da su hem pahalı hem de sağlıklı değil. İçme sularına kanalizasyon atıklarının, yağmur sularının karıştığı yönünde çok ciddi sıkıntılar olduğu bize iletildi” derken; Trabzon Büyükşehir Belediyesinin su zammına karar verirken ilçe belediyeleri ile bir istişarede bulunmadığını hatırlatan Milletvekili Örs ise “AK Parti kadroları İstanbul’da su zammına karşı çıktı. Aynı AK Parti kadroları Trabzon’da suya zam yaptılar. Diğer yandan ilçeler arasında çok farklı su fiyatı uygulamaları var.” diyerek, tepki gösterdi.

KAYA “SU HEM PAHALI HEM SAĞLIKLI DEĞİL”

Trabzon’un büyükşehir olduktan sonra en büyük sıkıntıyı su konusunda çektiğini belirten Milletvekili Kaya, “Özellikle TİSKİ’ye çok iş düşüyor. Maalesef şu ana kadar TİSKİ beklentiyi karşılayamadı. Suya yapılan zamlar elbet önemli ama içilebilir ve kaliteli su konusunda da Trabzon’da çok ciddi sıkıntılar var.  Köyden mahalleye dönen bütün yerler için bu geçerli. Trabzon’da yüzlerce mahalle su konusunda çok ciddi sorun yaşıyor. İçme sularına kanalizasyon atıklarının, yağmur sularının karıştığı yönünde çok ciddi sıkıntılar olduğu bize iletildi” diye konuştu.

KAYA “İSTANBUL’DA KARŞI ÇIK TRABZON’DA ZAM YAP”

Trabzon’da suyun hem pahalı hem de sağlıklı olmadığını kaydeden Milletvekili Kaya, aynı zamanda ilçeler arası su fiyat uygulamalarında adaletsizlikler olduğunu söyledi. Kaya “AK Parti kadroları İstanbul’da su zammına karşı çıktı. Aynı AK Parti kadroları Trabzon’da suya zam yaptılar. Diğer yandan ilçeler arasında çok farklı su fiyatı uygulamaları var. Bunun maliyet kaynaklı olduğu bahanesine sığınıyorlar. Ama burada TİSKİ’nin devreye girmesi, ilçeler arasında fiyat dengesini sağlayıp, vatandaşlara sağlıklı, içilebilir su temin etmesi gerek.” ifadelerine yer verdi.

ÖRS “ORTAK AKILLA YÖNETECEKLERİNİ SÖYLEMİŞLERDİ”

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin su zammına karar verirken ilçe belediyeleri ile bir istişarede bulunmadığını hatırlatan Milletvekili Örs, “Belediyeyi yönetenler yönetime talip olduklarında Trabzon’u ortak akılla yöneteceklerini söylemişlerdi. Bu söz tutulmadı. Elektrik ve doğalgazı dışarıdan alıyoruz ve maliyetleri yüksek ama su bizim kendi kaynaklarımızdan elde ettiğimiz bir şey. Maliyetini belirlemek bizim elimizde. Dolayısıyla elektrik ve doğalgaz zammıyla kıyaslamamak gerek.” diye konuştu.

ÖRS “ZAM ORANI YÜKSEKTİR”

İstanbul ve Trabzon kıyaslandığında AK Parti’nin çifte standart uyguladığını belirten Milletvekili Örs, “İstanbul’daki fakir fukara düşünülüyor ve su zammına ret oyu veriliyor. Trabzon neden düşünülmüyor ve meclisten su zammı geçiriliyor? Konuşulmadan, istişare edilmeden su zammı yapılmasını doğru bulmuyorum. İlçe belediyelerinin görüşleri alınsaydı, konu tartışılsaydı belki ondan sonra makul oranda bir zam yapılması kararlaştırılabilirdi. Zam oranı hem çok yüksektir hem de istişare edilmeden alınılmış bir karardır.” açıklamalarında bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.