Edgar Ie haber bekliyor! Trabzonspor'un kararı...

Son şampiyon Trabzonspor'da geçtiğimiz sezon başında fırtına gibi başlayan ve Aralık ayında çapraz bağlarından yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapayan Edgar Ie'nin sözleşmesi feshedilmişti. Portekizli stoperin menajerinin bordo-mavililerden haber beklediği ve kapsamlı bir sağlık raporu sunacağı öğrenildi. 

Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon yakaladığı şampiyonlukta sezon başı performansıyla önemli katkı veren Edgar Ie'nin çapraz bağları kopmuştu.

Yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası sezonu kapatmış ve karşılıklı anlaşılarak yollar ayrılmıştı.

Bu sürenin ardından çapraz bağ ameliyatı olan ve henüz tam olarak sahalara dönemeyen Edgar Ie'nin ilk raporunda sakatlığında olumlu yönde iyileşmeler olduğu belirtildi.

Ancak Şampiyonlar Ligi maçları ve 5 Ağustos tarihinde başlayacak olan lig nedeniyle daha hazır bir oyuncu arayışı içerisinde olan bordo-mavililerin Egdar Ie'nin menajerine, haber gönderdiği bildirildi.Takvim'in haberine göre; yönetimin "Eylül ayındaki sağlık raporlarına göre ve o dönemki yabancı kontenjanımızdaki boşluğa göre yeniden görüşebiliriz" dediği öğrenildi.

Oyuncunun menajerinin ise bu süre zarfında Edgar'a kulüp bakacağı ancak Trabzonspor'a da yeni bir sağlık raporu gönderileceği ifade edildi.Bordo-mavili taraftarlar da Portekizli stoper ile ilgili gelişmeleri büyük bir merak içerisinde bekliyor.Portekizli stoper geçen sezonki performansıyla şampiyonlukta katkı sağlayan isimlerden birisi olmuştu.

EDGAR IE KİMDİR?

Edgar Ie, 1 Mayıs 1994 yılında Gine-Bissau'nun başkenti Bissau kentinde dünyaya geldi.

Futbola Sporting'in altyapısında başlayan Edgar, 2012 yılında daha 18 yaşındayken Barcelona'nın altyapısına 1.75 milyon Euro'ya transfer oldu.Daha sonra 2015'te Villarreal'in altyapısına giden Edgar Ie, 2017'nin devre arasında ise Portekiz'in Belenenses takımına transfer oldu. Bu iki transfer de bedelsiz şekilde gerçekleşti.

Burada başarılı bir 6 ay geçiren Portekizli stoper, yaz ayında ise 3.5 milyon Euro bedelle Ligue 1 temsilcisi Lille'e imza attı.Daha sonrasında Nantes'a kiralanan Edgar'ın bonservisi, Yusuf Yazıcı'nın Lille'e transferi sırasında Trabzonspor'a verildi.İlk geldiği yıl Feyenoord'da kiralık olarak oynayan Edgar Ie, geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da sezona iyi başlamış fakat sakatlığı nedeniyle sezonu kapatmıştı.Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da 21 maça çıkan ve 1 gol atan 28 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri ise 6.5 milyon Euro...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105