O hakem intikam mı aldı?

Fenerbahçe – Trabzonspor müsabakasını yan hakemBahattin Duran, 4 yıl sonra intikam aldı. 19 Eylül 2015’de Trabzonspor’un Galatasaray’a 1-0 mağlup olduğu maçın ardından soyunma odası koridorlarında güvenlik görevlisi tarafından saldırıya uğramıştı. Bu saldırıyı unutmayan Duran, 4 yıl sonra bir Fenerbahçeli gibi taça çıkan topu oyuna sokup, Fenerbahçeli futbolcuya yardım etti.   

Tarihler 19 Eylül 2015’i gösteriyordu. Trabzonspor Galatasaray arasında oyna maçı bordo mavili ekip 1-0 mağlup kapadı. Soyunma odasına giden hakemlere büyük tepki vardı. Soyunma odasına koridorlarında yan hakem Bahattin Duran’a güvenlik görevlisi yumruk attı. Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını unutmayan Bahattin Duran 27 Nisan 2019 tarihinde intikamını aldı.

ÜZERİNDE FORMASI EKSİKTİ

Fenerbahçe’nin tüm pozisyonlarında bayrak kaldırarak oyunu durduran Duran, Trabzonspor’un pozisyonlarında ise sessiz kalmayı tercih etti. Oyunu son dakikasında topu kazana Ekuban için bayrak sallayan Duran, taça çıkan topu ayağı ile tutarak sahaya gönderip oyunu başlattı. Pozisyonu devamında da gol oldu. Bahattin Duran, sarı-lacivertli takımın bir futbolcusu gibi topu sokarak şike suçu işlediği iddia edildi.

İŞTE YASADAKİ O MADDE

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu'nun 11’inci maddesinde şöyle yazıyor“Belirli bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Kendisine menfaat temin edilen kişi de bu suçtan dolayı müşterek fail olarak cezalandırılır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.