Trabzon'da kazanan yok

Trabzonspor'a yine hakemler ‘dur’ dedi. Novak’a Stancu yanıt verdi. Sörloth skoru 2-1’e getirdi... 85’te Sturridge’e yapılan net faulü Mete Kalkavan ve VAR es geçti. Gelişen atakta Sessegnon gecenin skorunu belirledi...

TFF Süper Lig'de 4. haftasında Trabzonspor sahasında Gençlerbirliği  ile 2-2 berabere kaldı.

Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, bu sezon 4. hafta sonunda 3. beraberliğini aldı.

Ligin ilk haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kalan, ikinci haftada BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 2-1 yendikten sonra Fenerbahçe karşısında da İstanbul'dan 1-1'lik beraberlikle dönen bordo-mavililer, Gençlerbirliği maçında da 2-2'lik sonuçla sahadan ayrıldı.

Trabzonspor, ilk 4 haftada 3 beraberlik alarak 6 puan kaybetti.

MAÇTAN DAKİKALAR(İLK YARI)

Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor-Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk yarısı 1-1 sona erdi.

10. dakikada Nwakaeme'nin soldan ortasında, penaltı noktası gerisinde Sosa'nın sert şutunda kaleci Ertaç Özbilir, topu üsten kornere gönderdi.

17. dakikada Trabzonspor'un golü geldi. Pereira'nın sağdan ortasında, arka tarafta uygun durumdaki Novak, kafa vuruşuyla topu kaleci Ertaç Özbir'in solundan filelerle buluşturdu: 1-0

27. dakikada Sessegnon'un pasında, soldan ceza alanına giren Sio'nun karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda kaleci Uğurcan Çakır, topa sahip oldu.

28. dakikada Sio'nun ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Uğurcan Çakır, sağ tarafına gelen topu yatarak çeldi.

32. dakikada Nwakaeme'nin ceza sahası dışından şutunda, kaleci Ertaç Özbilir topu kontrol etti.

44. dakikada Gençlerbirliği, beraberliği sağladı. Sio'nun pasında ceza alanı içinde Stancu, gelişine yerden bir vuruşla topu Uğurcan Çakır'ın solundan filelere gönderdi: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

54. dakikada Sosa'nın ceza alanı dışı sol tarafından kullandığı serbest atışta, kaleci Ertaç Özbir güçlükle topu uzaklaştırdı.

55. dakikada Ahmet Oğuz, ceza alanı sol tarafında Nwakaeme'yi düşürünce karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, penaltı noktasını gösterdi. 57. dakikada Sörloth, kullandığı penaltı atışında kaleci Ertaç Özbilir'in ters köşesinden topu filelere göndererek takımını tekrar öne geçirdi: 2-1

76. dakikada Diallo'nun pasında, yakın mesafeden Ayite'nin vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır tehlikeyi önledi.

79. dakikada Sturridge'nin şık pasında ceza alanına giren Sörloth'un yerden vuruşunda, kaleci Ertaç Özbir topa sahip oldu.

84. dakikada Gençlerbirliği, tekrar beraberliği yakaladı. Candeias, soldan ceza alanına girerek topu arka direkteki Sessegnon'un önüne çıkardı. Bu futbolcu da yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2

90. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest atışta, barajı geçen top direğin az farkla yanından auta gitti.

Karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Stat: Medical Park

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hosseini, Fernandes (Dk. 44 Hüseyin Türkmen), Novak, Sosa, Obi Mikel, Abdulkadir Parmak (Dk. 86 Fıratcan Üzüm), Nwakaeme, Avdijaj (Dk. 70 Sturridge), Sörloth

Gençlerbirliği: Ertaç Özbir, Ahmet Oğuz, Flavio (Dk. 83 Seuntjens), Toure, Polomat, Baiano, Berat Özdemir (Dk. 70 Diallo), Stancu (Dk. 70 Ayite), Sessegnon, Candeias, Sio

Goller: Dk. 17 Novak, Dk. 57 Sörloth (penaltıdan) (Trabzonspor), Dk. 44 Stancu, Dk. 84 Sessegnon (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 30 Polomat, Dk. 45 Berat Özdemir (Gençlerbirliği) Dk. 59 Novak, Dk. 63 Hosseini (Trabzonspor)


STURRIDGE İLK KEZ

Trabzonspor'da fiziksel olarak tam hazır olmadığı gerekçesiyle önceki maçlarda kadroya alınmayan yeni transferlerden Daniel Sturridge, lige verilen milli arada gerçekleştirdiği çalışmaların ardından Gençlerbirliği maçıyla ilk kez bordo-mavili takımın kadrosunda yer aldı. Trabzonsporlu taraftarlar da İngiliz futbolcuya maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu. Ayrıca stat hoparlörlerinden de Sturridge'nin dansı ile özdeşleşen 'yarim yarim' şarkısı çaldı.

SPOR SAĞLIK, İLK YARDIM HAYAT VERİR

Trabzonspor-Gençlerbirliği maçı öncesinde stadyumdaki dev ekrandan Abdulkadir Parmak'ın kulüp personeli Rüstem İlyas'a ilk yardım müdahalesi yaptığı anın görseli paylaşıldı. İlk yardımın önemine vurgu yapmak ve farkındalık yaratmak için sergilenen bu görselin ardından futbolcular ısınmak için sahaya 'Spor sağlık; İlk yardım, hayat verir' yazılı pankart ile çıkı.


MAÇA YOĞUN İLGİ

Trabzonsporlu taraftarlar, Gençlerbirliği karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. Medical Park Stadı tribünlerinin önemli bölümünü dolduran ve takımlarını yalnız bırakmayan bordo-mavili taraftarlar, karşılaşma öncesi sahaya ısınmaya çıkan futbolculara da alkışlarla moral verdi.

TARAFTARLARDAN DEV KOREOGRAFİ

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine Trabzonspor taraftarları da destek verdi. Gençlerbirliği maçı öncesi bordo-mavili taraftarların kuzey tarafı kale arkası tribününde açtığı pankartta şehit Eren Bülbül ve annesinin fotoğrafı ile şehit Akın Çelebi'ye ait görselin yanında HDP binası önünde eylem yapan annelerin fotoğrafına birlikte sergilenerek, "Bu sevda şahadete akın akın erenlerindir, yüreği yanık cesur annelerin sonuna kadar yanındayız" ifadelerine yer verildi. Pankarta bordo-mavili taraftarlar uzun süre tezahüratları ile destek verirken, stadyumda da, 'Ölürüm Türkiyem' şarkısı çalındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.