TRABZON NEWTON’A GÜVENİYOR

Kariyeri ve tecrübesi ile Trabzonspor için doğru bir isim olan İngiliz teknik adam, en iyi tercih olarak değerlendiriliyor Trabzonspor’da yeni teknik direktör Eddie Newton ayağına gelen fırsatları iyi değerlendirdi… İngiltere'de 10 yıldan fazla bir süre üst düzey antrenörlük yapmasına karşın teknik direktörlük teklifi almamasını ise siyahi olduğu için ayrımcılığa uğramasına bağlıyor.

İngiltere'nin The Telegraph Gazetesi'ne konuşan Newton, ülkesinde teknik direktörlük yapabilmek için çok uğraştığını ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, "Teknik direktör olarak bazı görevlere başvurmuştum ama daha sonra CV'mi göndermeyi bıraktım çünkü bakılmadığını biliyordum” dedi. Emeğinin karşılığını alamadığının altını çizen Newton, “Benim için zaman kaybıydı. Bakıldığında benim CV'min birçoğundan daha güçlü olduğunu biliyordum" değerlendirmesinde bulundu. İngiliz çalıştırıcı, Trabzonspor'dan antrenörlük teklifi aldığı ilk süreci de anlatırken, "Genç bir teknik direktöre sahip olduklarını ve benim ona destek olmamı istediler. Bunun iyi bir fırsat olacağını düşündüm. Gitme kararı gerçekten çok zordu ancak hedeflerim vardı ve başarılı olup olamayacağımı görmek zorundaydım" diye görüş belirtti. Bordo-mavili takımın başında Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Newton, “Bana duyduğunuz güveni boşa çıkartmayacağım” deyip Başkan Ahmet Ağaoğlu’na teşekkür edip kolları sıvadı. Ağaoğlu’ndan teknik ekibini kurmak için de izin alan Newton, “İzniniz olursa teknik heyetimi İngiltere'de birlikte çalıştığım isimlerden kurmak isterim” dedi. Ağaoğlu, Newton’un bu isteğini de geri çevirmedi ve “Biz her zaman yanındayız” diyerek, İngiliz teknik adama güvenini gösterdi.

Newton, Trabzonspor’da görev yapan 11. yabancı teknik adam olacak

İngiltere'nin Chelsea takımında dünyaca ünlü isimlerle çalışan ve birçok şampiyonluk yaşayan Eddie Newton, Trabzonspor’da teknik direktör olarak kendisini kanıtlamaya çalışacak. Eddie Newton, Trabzonspor'da teknik direktörlüğe getirilen 11. yabancı isim oldu, Bordo-mavili takımda daha önce yabancı teknik direktör olarak Sundermann, Biskup, Braems, Leekens, Milne, Briegel, Halilhodzic, Lazaroni, Hugo Broos ve Şota görev yaptı. Newton, Milne'in ardından Trabzonspor'un başına geçen ikinci İngiliz teknik adam oldu. İngiltere'nin köklü kulüplerinden Chelsea'de futbolcu olarak 4 kupa sevinci yaşayan Eddie Newton, Zeliha Newton ile evlenerek yıllar önce İslamiyet'i seçip Müslüman oldu. Eddie Newton, Müslüman olmasıyla ilgili, "İslamiyet, bir aile babası olarak her şeye daha çok odaklanmamı sağladı. Hayatımı düzenlememe yardımcı oldu. İslamiyet, ne kadar şanslı olduğumu anlamama yardım ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Chelsea başarı diledi

Trabzonspor'un gelecek sezondan itibaren teknik direktörlüğünü üstlenecek dünyaca ünlü isim Eddie Newton'a eski takımı Chelsea'den tebrik geldi. Mavi beyazlılar, yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Trabzonspor Teknik Direktörlüğüne getirilen Eddie Newton'u tebrik ediyoruz. İyi şanslar Eddie!"

Son sözü Ağaoğlu söyledi!

Trabzonspor da Eddie Newton için son sözü başkan Ahmet Ağaoğlu söyledi… Yönetimdeki bir çok ismin teknik direktör olarak Abdullah Avcı’yı takımın başında görmek istemesine rağmen başkan Ahmet Ağaoğlu’nun tavrı bu süreçte belirleyici oldu. Teknik adam tercihinde ilk olarak Abdullah Avcı ile temasa geçen bordo-mavililer, Avcı’nın istekleri karşısında geri adım attı. Avcı, hiçbir yöneticinin futbolun çok içinde olmamasını, tesislerde yönetici istemediğini, kendi ekibi ile geleceğini asla ekibine adam istemediğini yönetime iletti. Ayrıca Beşiktaş’tan aldığı paranın bir bölümünü de Trabzonspor’dan talep ettiği iddia edilen Avcı ile yaşanan fikir ayrılıkları süreci çıkmaza soktu. Bunun üzerine yönetimi ile konuşup sorumluluk alan başkan Ahmet Ağaoğlu’nun takımı Newton’a emanet ettiği belirtildi.

 

Anahtar Kelimeler:
IngiltereTeknikAdamEddie
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayhan Çağılcı 4 yıl önce

Tarih yazar,temennimiz bu.Başarılar diliyorum, tebrik ediyorum

banner63

banner105