Trabzonspor Albayrak ile yeniden doğdu

Trabzonspor Albayrak ile yeniden doğdu

Trabzon aşığı ve koyu bir Trabzonspor sevdalısı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Trabzonspor için çizdiği ekonomik kurtuluş hamlesi önceki gün hayata geçti. Yaklaşık 1,5 yıldır ekonomik anlamda 50 yıllık tarihinde yaşamadığı kadar büyük zorluklarla mücadele eden Trabzonspor, Berat Albayrak'ın Bankalar Birliği üzerinden gerçekleştirdiği yapılandırma ile yeniden doğdu.

Yaklaşık 860 Milyon TL'yi bulan yapılandırmayla birlikte mevcut futbolcuların birikmiş borçları da dahil olmak üzere, Türkiye'de ve yurt dışında borçlu olduğu hiçbir kulüp, kişi ve menajer kalmadı.  Dağ gibi birikmiş borçları yüzünden UEFA Lisansı, Finansal Fair Play kuralları ve TFF Lisans - Tescil gibi hayati önem taşıyan pek çok konuda büyük zorluklalar yaşayan Trabzonspor, yapılandırmayla birlikte futbol dünyasına olan 200 Milyon TL'lik acil ödemelerinin tamamını da gerçekleştirdi.

Kapısında icralar, mahkemeler ve birçok alacaklının beklediği Bordo Mavili kulüp, koyu bir Trabzonsporlu Berat Albayrak'ın öncü olduğu ve tüm kademelerini bizzat takip ettiği yapılandırma süreciyle birlikte tarihinde yep yeni bir sayfa açtı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Bakan Albayrak’a teşekkür ederek, “Yapılandırmada ısrar eden, olması için bütün gücüyle mücadele eden ve bizi bu zor süreçlerden çıkaran Sayın Bakanımız Berat Albayrak’a camiam adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Trabzon aşığı ve koyu bir Trabzonspor sevdalısı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Trabzonspor için çizdiği ekonomik kurtuluş hamlesi önceki gün hayata geçti. Yaklaşık 1,5 yıldır ekonomik anlamda 50 yıllık tarihinde yaşamadığı kadar büyük zorluklarla mücadele eden Trabzonspor, Berat Albayrak'ın Bankalar Birliği üzerinden gerçekleştirdiği yapılandırma ile yeniden doğdu.  Yaklaşık 860 Milyon TL'yi bulan yapılandırmayla birlikte mevcut futbolcuların birikmiş borçları da dahil olmak üzere, Türkiye'de ve yurt dışında borçlu olduğu hiçbir kulüp, kişi ve menajer kalmadı.  Dağ gibi birikmiş borçları yüzünden UEFA Lisansı, Finansal Fair Play kuralları ve TFF Lisans - Tescil gibi hayati önem taşıyan pek çok konuda büyük zorluklalar yaşayan Trabzonspor, yapılandırmayla birlikte futbol dünyasına olan 200 Milyon TL'lik acil ödemelerinin tamamını da gerçekleştirdi.  Kapısında icralar, mahkemeler ve birçok alacaklının beklediği Bordo Mavili kulüp, koyu bir Trabzonsporlu Berat Albayrak'ın öncü olduğu ve tüm kademelerini bizzat takip ettiği yapılandırma süreciyle birlikte tarihinde yep yeni bir sayfa açtı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Bakan Albayrak’a teşekkür ederek, “Yapılandırmada ısrar eden, olması için bütün gücüyle mücadele eden ve bizi bu zor süreçlerden çıkaran Sayın Bakanımız Berat Albayrak’a camiam adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TRABZONSPOR MODEL OLDU

Geçtiğimiz yıl tüm futbol kulüpleri başkanlarıyla Berat Albayrak'ın yaptığı görüşme sonrasında futbol ailesinin 14 Milyar TL'ye yakın bankalara borcu olduğu anlaşılmıştı. Sadece kendilerini değil, bankaları da aldıkları kredilerle büyük zora sokan futbol kulüpleri, Albayrak'ın, Bankalar Birliği üzerinden borçlarının yapılandırılması çalışmasına destek verdi. Bakan Albayrak, bütün kulüplere Trabzonspor yönetimini örnek göstererek hem ekonomik hem de futbol takımı anlamında attığı adımların kendileri tarafından da uygulanmasını istedi! Trabzonspor’un yaptığı tüzük değişikliği de ‘gelecek adına’ büyük bir adım olarak nitelendirildi. Trabzonspor, bütçenin yüzde 10’unun üzerinde harcama yapılması halinde yöneticileri şahsen sorumlu tutan tüzük değişikliğine imza attı.

200 MİLYON LİRA ÖDEME YAPILDI

Bakan Albayrak, hem ekonomisiyle hem takıma kazandırdığı genç, yetenekli ve maliyeti düşük oyuncularıyla hem maliyeti yüksek oyuncuları göndererek futbol takımı bütçesini 20 milyon Euro azaltmasıyla hem de yöneticileri sorumlu tutan tüzük değişikliğiyle birlikte yapılandırmaya en hazır kulübün Trabzonspor olduğundan hareketle Bankalar Birliği üzerinden süreci hızlandırdı. Önceki gün sonuçlanan yeniden yapılandırma kapsamında Trabzonspor’un bankalar dahil, bütün futbol dünyasına yönelik borçları iki yıl ana para geri ödemesiz, dört yıl yapılandırıldı. Trabzonspor yaklaşık 200 milyon liraya yakın ödeme gerçekleştirdi. Bu ödemeyle birlikte UEFA Lisansı, Finansal Fair Play kuralları ve TFF Lisans - Tescil gibi hayati önem taşıyan pek çok sorun aşılmış oldu! 

TFF’DEN YENİ TALİMAT

Bakan Albayrak’ın başka bir hamlesi de Türkiye Futbol Federasyonu’na talimatları değiştirmesi oldu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni talimatnameye göre TFF, kulüplere transfer yasağı ve kadro sınırlaması cezaları da verebilecek. İhtar, para ve puan silme cezalarının yanı sıra kulüpler belirlenen harcama limitine uymazsa transfer yasağı ve kadro sınırlandırmasıyla da karşılaşabilecek. Belirlenen harcama limitinin aşılması durumunda ihtar, puan silme. kadro sınırlaması, transfer yasağı ve para cezası uygulanacak.

AĞAOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Başkan Ahmet Ağaoğlu ise sürecin her kademesini büyük bir özenle takip eden ve hatasız işlemesi için Bankalar Birliği - TFF arasında büyük bir koordinasyon sağlayan koyu bir Trabzonspor sevdalısı olan Berat Albayrak'a sonsuz teşekkürlerini sundu. Türk futbolunun kurtuluşu için büyük bir rol üstlenen ve öncelikle Trabzonspor'un kurtuluşu için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Berat Albayrak'a büyük bir minnet duyduklarını kaydeden Ahmet Ağaoğlu, inşallah bu ekonomik yapılanma ve yeni federasyon talimatıyla birlikte Türk futbolunun yeni dönemde daha akılcı yönetileceğini ve daha büyük başarılar elde eden bir düzene gireceğini ifade etti. Ağaoğlu şunları söyledi: “Sayın Bakanımız Berat Albayrak, Trabzon ve Trabzonspor için bulunmaz bir nimettir. O olmasaydı kesinlikle bu yapılandırmayı gerçekleştiremezdik. Trabzonspor’u büyük bir darboğazın ortasından çekip aldı. Düşünün önceki gün yani Cuma günü, futbol ailesine olan borçlarımız için ‘temiz kağıdı’ alarak UEFA’ya gönderdik. Bunun toplamı yaklaşık 200 milyon lira. Bu parayı hiçbir şekilde bulmamız mümkün değildi. Yapılandırmada ısrar eden, olması için bütün gücüyle mücadele eden ve bizi bu zor süreçlerden çıkaran Bakanımız Berat Albayrak’a camiam adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.