Trabzonspor derbisi sonrası Galatasaray yangın yeri!

Fatih Terim'den Mostafa Mohamed'e "Kulübüne dönersin"

Trabzonspor karşısında 2-0 öne geçtiği kritik mücadeleden 2-2'lik sonuçla ayrılarak 2 haftada 4 puan kaybeden Galatasaray, geçtiğimiz hafta da aynı kaderi yaşamış, Kasımpaşa karşısında 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrılmıştı. Derbi sonrası yaptığı açıklamada "Skoru bir türlü koruyamıyoruz" şeklinde oyuncularını sitemde bulunan tecrübeli çalıştırıcı Fatih Terim'in, bazı isimlere de ateş püskürdüğü öğrenildi. Süper Lig'in 4. haftasında ligin ilk derbisinde ezeli rakiplerden Galatasaray ile Trabzonspor, bordo-mavililerin ev sahipliğinde karşı karşıya geldi. İlk yarısı 2-1 Galatasaray üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmada Karadeniz ekibi oyunun son bölümüne girilirken bulduğu golle skoru 2-2'ye getirmeyi başardı ve 2-0 geriye düştüğü karşılaşmadan beraberlikle ayrılmayı başardı.

Bir önceki haftada da Sarı-Kırmızılı ekip Kasımpaşa'ya konuk olurken 32 ve 38. dakikalarda bulduğu gollerle 2-0 öne geçmiş, ancak skoru koruyamayarak aynı sonu yaşayarak sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmıştı.Derbi sonrası konuşan tecrübeli çalıştırıcı Fatih Terim bu durumdan yakınırken, ""2-0 giremiyoruz bir türlü içeri. Yakında onları da becereceğiz inşallah. Oyunu düşündüğümüz; ileride baskıyla, rakibi kapatarak başlamaktı. Yaptık bunu. 2-0 yaptık. Kalemizde karambol hariç pozisyon vermedik. Son birkaç dakika geri çekilme, lüzumsuz, gereksiz pas hataları bizi zora soktu. Devre sonuna doğru klasik golümüzü yedik maalesef" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Terim'in karşılaşma sonrası bazı isimlere ateş püskürdüğü iddia edilirken kurt hocanın maçın ardından "Bazı arkadaşlarımız daha çabuk forma girmeliler" dediği öğrenilmişti.Terim'in hedefindeki isimler ortaya çıkarken yıldız oyuncuya "Bu performansla devam edersen seni kimse istemez" dediği iddiası da gündeme bomba gibi düştü.

"BAZI ARKADAŞLARIMIZ DAHA ÇABUK FORM TUTMALI"

Tecrübeli teknik adam; "Bir numaralar ne kadar önemliyse iki numaralar da o kadar önemli; ama bazı arkadaşlarımız daha çabuk forma girmeliler" ifadelerini kullanmıştı.

O İSİMLER ORTAYA ÇIKTI

Terim'in uyardığı isimlerin yedek kaleci Fatih Öztürk dışında Yedlin, Taylan, Babel, Mohammed ve Diagne olduğu öğrenildi.

"ZAMALEK'E DÖNERSİN!"

Öte yandan Mısır basınında çıkan habere göre; Terim'in özellikle Bordeuax'ya transferi son anda yatan Mısırlı oyuncuyla bir görüşme yaptığı, "Fransa'da ya da Premier Lig'de oynamak istiyorsan, sana söylediklerimi yapmalısın." dediği iddia edildi.

"KİMSE İSTEMEZ"

Terim'in Trabzonspor maçının ardından son günlerde performansı oldukça gerileyen Mostafa Mohamed'e "Yoksa buradan gideceğin takım Zamalek olacak. Seni bu performansınla kimse istemez. Toparlanmazsan önümüzdeki sezon Zamalek'te forma giyeceksin." dediği öğrenildi.

MISIR'DA GENİŞ YANKI BULDU

Yaşanan bu olaylar Mısır basınında da manşetleri süslerken 'almasryalyoum.com' bu gelişmeleri 'Fatih Terim anakondaya ateş açıyor' şeklinde manşetlerine taşıdı.

BABEL KESİK YEDİ

Fatih Terim'in Trabzonspor karşılaşmasında sonradan oyuna dahil ettiği Ryan Babel'i de uyardığı iddia edildi. Terim'in Hollandalı futbolcuyu yedek soyundurmaya devam edeceği belirtildi.

SOSYAL MEDYADAN KEREM'E TEPKİ

Ayrıca sosyal medyada bazı Galatasaray taraftarları Kerem Aktürkoğlu'nu eleştirdi. Trabzonspor'un Nwakaeme ile bulduğu golde Marek Hamsik'i boş bırakan ve defansa yardıma gelmeyen genç oyuncu tepkilere neden oldu.

'MORUTAN NEDEN ÇIKARILDI?'

Galatasaray taraftarının derbiye yönelik eleştirilerinden biri de Fatih Terim'in, performansıyla dikkatleri çeken yeni transfer Olimpiu Morutan'ı oyundan alarak Babel'i sahaya sürmesiydi...

Sarı-Kırmızılı taraftarlar Morutan yerin oyuna dahil olan Babel'in oyuna etki edecek hamlelerde bulunamaması sonrası Terim'i eleştiri oklarının hedefi haline getirirken, Terim bu değişikliği "İçeri 2-0 gitmek başka, 2-1 gitmek başka. Pozisyonların lehimize olduğu bir ortamda gol yememeliydik. Maalesef ilk yarı Emre Kılınç'ın sakatlığı, hiç oynayamayacak durumda olması mecburi değişikliğe gitti.Nwakaeme tarafından eksiğimiz olmaya başladı, Yedlin yalnız kaldı. Orta sahayı güçlendirmek adına Aytaç'ı aldım sağ tarafa. Morutan orada, gerçek bir orta saha gibi... Topla iyi ama defansif manada biraz daha güçlenmek istedim açıkçası. Değişikliklerden ondan. Yoksa başka bir şey düşünmüyordum iyi oynayan takımda. Bir sakatlık, bir taktiksel anlayış bizi buna itti." sözleriyle açıkladı.Fotomaç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.