Petrol Fiyatları 9 ayın dibinde: Düşüş sürecek mi?

Benzin ve motorin başta olmak üzere akaryakıt pompa fiyatları için doğrudan belirleyici olan brent petrol 85 dolar bandına çekilerek 9 ayın dibini gördü. Petrol en son Ocak ayında bu seviyelerden işlem görmüştü. Brent petrol tarafında yaşanan bu gelişme sonrası benzin ve motorin fiyatları için yeni indirim beklentisi oluştu. 

Benzin ve mazor fiyatı brent petrol ve döviz kurları tarafındaki dalgalanmalarla yeniden belirleniyor. Eylül ayı Fed faiz kararı ve şahin mesajları sonrası brent petrol 85,51 dolar seviyesini görerek yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti ve 9 ayın düşük seviyesini test etti. Bu gerileme sonrası motorin ve benzin fiyatı için yeni indirim bekleniyor.

PİYASALARDA 'RESESYON' ETKİSİ

Fed'in son toplantısında faizi 225 baz puan artırması ve bunun devam edeceği beklentisi piyasalarda likiditenin azalacağı algısı yaratarak petrol fiyatları için yönü aşağı çevirdi. Bunun yanında Fed'in şahin mesajlar vermesi, yüksek enflasyonun istenilen seviyeye gelene kadar faiz artırımlarının sürebileceği algısı küresel ekonomide 'Resesyon' endişelerini piyasaların başlıca gündemi haline getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.