Sahte Savcı Cezaevi Savcısını ziyaret etti, gözaltına alındı!

 Yaptığı akılalmaz savunma da kurtaramadı

Şanlıurfa'da kendisini Ankara Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtıp Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Ceza İnfaz Kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısını ziyaret eden sahte Cumhuriyet Savcısı Alper Pars, gerçek savcının dikkati sayesinde yakayı ele verdi.

SAHTE SAVCI CUMHURİYET SAVCISINI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Bunun üzerine Sahte Savcı Pars, ilerleyen saatlerde Gökhan K.'ya durumun akıbeti ile ilgili bir mesaj attı. Gökhan K.'nın mesaja dönüş yapmaması üzerine akşam saatlerinde Sahte Savcı kimliğini kullanarak adliyeye giren Alper Pars, Gökhan K.'nın odasının yolunu tuttu. Katibinin araması sonucu Sahte Savcının geldiğini öğrenen Gökhan K., sahte Savcı ile beraberinde bulunan ve kendini avukat olarak tanıtan Osman Alan'ı makamına davet etti.

CUMHURİYET SAVCISININ SORULARI TERLETTİ

Gökhan K., Şanlıurfa'da kendini savcı olarak tanıtan bir kişinin olduğu duyumları üzerine Alper Pars'tan kimliğini göstermesini talep etti. Alper Pars, hakim ve savcıların kullanmış olduğu cüzdanın içinden Cumhuriyet Savcısı kimliğini çıkartarak Gökhan K.'ya gösterdi. Ancak Cumhuriyet Savcısı Gökhan K.'nın şüpheleri devam etti ve Alper Pars'a "Hangi adliyede görev yapıyorsunuz, merkez adliye mi?" diye sordu. Bunun üzerine Pars, "Evet" cevabını verdi. Gökhan K., "Batı Adliyesi'nde görevlisiniz o zaman" diye sorunca Pars yine "Evet" cevabını verdi. Peki "Hangi dönemsiniz" diye soran Gökhan K., "21. dönem" cevabını alınca bir soru daha yöneltti ve "Sicil numaranız nedir?" dedi. Sahte Savcı Pars'ın, sicil numarasının 120 bin küsür olduğunu söylemesi üzerine Gökhan K., sahte savcıya dayısının işlemleri ile alakalı Başsavcı Vekili ile görüşeceğini söyleyerek odadan ayrıldı ve Başsavcı Vekili Mesuthan Ö.'ye bilgi verdi.

SAHTE SAVCI YAKAYI ELE VERDİ

Ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu ile irtibata geçilerek Alper Pars'ın sahte savcı olduğu teyit edildi. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile resen soruşturma başlatıldı ve adliyede görevli kolluk kuvvetleri ile birlikte Gökhan K.'nın odasında beklemeye devam eden sahte Cumhuriyet Savcısı Pars'a sahte kimlik kullanması nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi ve gözaltına alındı.

SAVCI KİMLİĞİNİ DEDEM HEDİYE ETTİ

Sahte Cumhuriyet Savcısı Alper Pars, ifadesinde, küçüklüğünden beri hep savcı olmak istediği için rahmetli dedesinin hakim-savcı kimliğini kendisine hediye ettiğini, kimliği koyması için yanında bir de hakim ve savcıların kullandığı cüzdan verdiğini söyledi.

SAVCILIK MESLEĞİNİ HEP MERAK ETTİM

Dicle Hukuk Fakültesini kazandığını ancak okula hiç gitmediğini ve kaydını sildirdiğini söyleyen Pars, "Savcılık mesleğini hep istemiş ve merak etmişimdir" dedi. Alper Pars'ın, yanında bulunan silaha da el konulurken, silah sorgusunda meslek mensubu taşıma ruhsatının olduğu tespit edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.