Viyadük mecburiymiş!

Karayolları Genel Müdürlüğü şehrin başının üstünden geçen viyadüğü savundu.

TRABZON’UN DOKUSUNU BOZACAK TRABZON’DA

Kanuni Bulvarı’nda yer alacak olan viyadük ayakları Trabzon kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.  Viyadükler, Trabzon’un bağrına adeta hançer gibi saplanırken Karayolları Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada; “Yenicuma II Kavşağı ile Boztepe Kavşağı arasında kalan bölgede yapımı devam eden Boztepe Tüneli ve ortalama 40 metre yüksekliğindeki Boztepe Viyadükleri Projesi söz konusu kriterlerin sağlanabilmesi bakımından zorunluluk arz etmektedir.” denildi.

VİYADÜĞE PEYZAJ KAMUFLAJI

ÖTE yandan yapılan açıklamada Boztepe’de köprü ve tünel inşasının tamamlandıktan sonra bölgenin doğayla uyumlu olarak düzenlenmesi için peyzaj düzenleme projelerinin KGM tarafından hazırlandığı ifade edildi. KGM, “Boztepe Tüneli’nde; 2 Eylül 2019 itibarıyla sağ tüpte kazı ve destekleme çalışmaları bitmiş olup, sol tüpün kazı ve desteklemesi de, 15 Kasım tarihinde bitecektir. Ayrıca, çalışma amaçlı yapılan servis yolu da geçici olup, iş bittiğinde gerekli düzenleme yapılacaktır.”ifadelerine yer verdi.  Altı etaptan oluşan Kanuni Bulvarı’nda yer alacak viyadükler Trabzon’da infial yaratıp, tartışılmaya devam ederken; Karayolları Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili açıklama geldi.

“TRABZON’UN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK”

Karayolları Genel Müdürlüğü “Proje ile Avrupa ile Asya arasındaki ticaret koridorunda, Kafkaslar ve İran Transit Yolunun başladığı noktada önemli bir konuma sahip Trabzon’un giderek artan trafik hacmi rahatlayacak, kentin sağlıklı gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır.”  ifadeleri yer aldı.

“BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Açıklamada projenin detayları hakkında bilgi verildi. “23,7 km’si anayol, 4,3 km’si stadyum bağlantı yolları olan 28 km uzunluğundaki Trabzon Şehir Geçişi Kanuni Bulvarı ile Akyazı ve Sahil Bağlantı Yolları, 2x3 şeritli bölünmüş yol standardında olup, projede 22 adet köprülü kavşak, 8 adet çift tüp ve 1 adet tek tüp olmak üzere 9 adet tünel ve 31 noktada çift köprü ile 24 noktada tek köprü bulunmaktadır. Boztepe Gözaçan Camii mevkiinde, 8,9. km’deki Yenicuma II Kavşağı’nın; mevcut imar yolları ve bu imar yollarına cephe binaların giriş çıkışına uygun tesis edilmesi büyük önem taşımaktadır.”

“PROJENİN OLMAZSA OLMAZI”

“Değirmendere’den Çukurçayır-Boztepe Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan imar yolunun Kanuni Bulvarı Yolu ile kesişim noktasında kalan Binbir Pırlanta Evleri mevkiinde, 10,6. km’deki Boztepe Kavşağı da imar yolu ve bu bölgedeki bina giriş çıkışlarına göre tasarlanmış olup, tünelin ilerisi ve gerisinde yer alan iki kavşağın yerleşkelerle uygun kotlarda tesis edilmesi projenin olmazsa olmazıdır.”

“SERVİS YOLU GEÇİCİDİR”

“Yenicuma II Kavşağı ile Boztepe Kavşağı arasında kalan bölgede yapımı devam eden Boztepe Tüneli ve ortalama 40 metre yüksekliğindeki Boztepe Viyadükleri Projesi söz konusu kriterlerin sağlanabilmesi bakımından zorunluluk arz etmektedir. 31 Mart 2014 tarihinde yapımına başlanan 670 m’lik çift tüplü Boztepe Tüneli’nde; 2 Eylül 2019 itibarıyla sağ tüpte kazı ve destekleme çalışmaları bitmiş olup, sol tüpün kazı ve desteklemesi de, 15 Kasım tarihinde bitecektir. Köprü ve tünelin inşası tamamlandıktan sonra bu bölgenin doğayla uyumlu olarak düzenlenmesi için peyzaj düzenleme projeleri de kurumumuzca hazırlanmaktadır. Ayrıca, çalışma amaçlı yapılan servis yolu da geçici olup, iş bittiğinde gerekli düzenleme yapılacaktır.” denildi.

 

Anahtar Kelimeler:
IranBoztepeKanuniYenicuma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.